Atom Works – The Life Of Spice (2019)

Mainos:
Saarihelvetti

Helsinkiläinen Atom Works julkaisi debyyttialbuminsa syyskuun alussa. Bändi ei lähtenyt liikkeelle helpoimmalla mahdollisella tavalla, sillä ”The Life Of Spice” on melkoinen spektaakkeli. Kyseessä progressiivinen ja eeppinen konseptialbumi, jossa on kunnianhimoa sekä ennen kaikkea haastavuutta.

Musiikillisesti Atom Works ottaa vaikutteita mm. Iron Maidenin, Genesiksen sekä Dream Theaterin tuotannoista ja lopputulos on monipuolinen. On mielenkiintoista ottaa selvää, kuinka tällainen mahtipontinen teos taipuu viisikon hyppysissä.

”The Life Of Spice” käynnistyy ennakkoluulottomasti viisi minuuttia juoksevalla instrumentaalilla ja samankaltainen rohkea meno on läsnä myös jatkossa. Kappaleista löytyy koukeroita ja pituutta, esimerkiksi päätösraita ”Beyond The Oldin” kellottaessa 15 minuuttia. Tämä ei ole missään nimessä kompastuskivi, sillä juuri äsken mainittu kappale on levyn ehdotonta parhaimmistoa. Materiaalista löytyy myös suoraviivaiset osansa, joihin on saatu mukavasti koukkuja sekaan ja näiltä osin biisit ovat helposti omaksuttavissa.

Helsinkiläisten sävellystyö on kautta linjan laadukasta, mutta todelliset hitit jäävät puuttumaan. Kokonaisuus jää huutamaan paria kunnon syvyyspommia, joiden avulla lopputulos nousisi uudelle tasolle. Kyseessä on silti asiallisen pätevä levy, jonka ottaa mielellään soittoon uudelleen.

”The Life Of Spice” on debyytiksi vahva suoritus. Monella ensikertalaisella ei riittäisi pokka lähteä tällaisen työmaan kimppuun ensilevynään, eikä saisi aikaan tällaista jälkeä. Kappalemateriaali on osittain haastavaa ja koukeroista, mutta avautuessaan albumi palkitsee sen eteen uhratun ajan. ”The Life Of Spice” kuuluu albumikategoriaan, jolle kannattaa ehdottomasti antaa mahdollisuus.

7½/10

Miika Manninen

1.400th Year
2.The Life Of Spice
3.The Brothers Thirst
4.Puppet Of The Three
5.The High And The Dry
6.Time In Eyes
7.Perennial´s Prince
8.The Atom Dance
9.Beyond The Old

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän