Vinide – Reveal (2018)

Kuhmosta kotoisin oleva Vinide saattaa olla monelle vieras nimi, mutta kyseessä on jo pitkän tovin paahtanut sinfonisen metallin lähettiläs. ”Reveal” on yhtyeen kolmas täyspitkä ja vuonna 2003 perustettu ryhmä on ehtinyt albumeiden lisäksi pistää pihalle kaksi EP-julkaisua sekä yhden singlen.

Tuore albumi on 15 osaa sisältävä konseptilevy, jonka tarina sijoittuu futuristisen tekoälyprojektin ympärille useiden juonenkäänteiden värittäminä. Komeaan soundimaailmaan ja hienojen orkestraatioiden ympärille rakennetusta teoksesta voi löytää musiikillisia yhtymäkohtia esimerkiksi Pyramazen tuoreimpiin teoksiin sekä Machinae Supremacyyn.

Levyn kappalemateriaali on todella tasaista, eikä heikkoja lenkkejä ole mukaan päässyt. Useampaan biisiin on saatu rakenneltua tarttuvia kertosäkeitä ja mieleenpainuvia melodioita, jotka tekevät ”Revealista” nautinnollisen kuuntelukokemuksen.

”Reveal” ei ole tarttuvista hetkistään huolimatta kuulijalle helppo pala nieltäväksi, vaan albumi tarvitsee runsaasti soittoa avautuakseen täysin. Levy kasvaa suuremmaksi kuuntelukertojen lisääntyessä ja loputkin massiivisen kokonaisuuden seassa piilevät koukut alkavat tarttua. Tällainen kunnianhimoinen ja mahtipontinen konseptialbumi on melkoinen haaste myös tekijöilleen, mutta Vinide onnistuu pitämään pakan hienosti kasassa koko albumin mitalta.

Vinide kilpailee haastavassa genressä, jossa ylitarjontaa riittää mutta tällaisella albumilla erotutaan harmaasta massasta varsin komeasti. ”Reveal” on todella vakuuttava levy ja hieno helmi heti näin vuoden alkuun!

8½/10

Miika Manninen

1. Intro
2. The Beginning Scene
3. Breakout
4. Reveal
5. Anger
6. The Rat
7. Plea
8. Emanuel
9. The Truth
10. The Plan
11. Believe
12. Bombs
13. Another Dimension
14. The Great Voyage
15. Save The Earth

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here