Skulmagot – Skulled to Death (2018)

Skulmagot on vuonna 2015 perustettu duo, joka ei kikkaile turhaan. Kaksikon musiikkityyli on vahvasti 1990-luvun jenkkikuololle löyhkäävää paahtoa, jossa ei armoa tunneta. Kyseessä on yhtyeen debyyttitäyspitkä, joka sisältää kahdeksan ytimekästä sekä brutaalia sivallusta.

”Skulled To Death” on kannestaan lähtien juuri sellaista mättöä, kuin odottaa voi. ”Cum Culprit”, ”Furnace Tan” ja ”Gastrointestinal Armageddon” kappaleiden niminä ainoastaan vankistavat ajatusta siitä, ettei mitään hempeilyä ole tarjolla.

Kaksikon ilmaisu on yksinkertaisen tehokasta Spiderin hoitaessa instrumentit ja myös Tukkanuotassa mörissyt Ulti-Make viemäröi biisit vakuuttavasti. Levyn äänimaailma on juuri sopivan raaka, mutta silti selkeä. Kappaleita ei ole venytelty turhaan, sillä pituudet liikkuvat pääasiassa kahden ja kolmen minuutin välillä.

Mitään hittimateriaalia levyltä ei löydy, mutta koukkuja tähän tarvittaisiin lisää. Kaksikko selviää kaikesta huolimatta urakastaan puhtain kalsarein ja murjoo kappaleet tasaisella varmuudella ilman pahoja tason heittelyitä. Parhaiten potkivat levyn tehokas nimibiisi, rouhea ”Body Varial Error” sekä viimeisenä kuultava ”Gastrointestinal Armageddon”. Kuulijan tuskistaan päästävä lopetusisku sisältää jopa kevyesti melodioita ja erottuu muista myös pituudeltaan kellottaen reilut viisi minuuttia.

”Skulled To Death” on asiallinen kunnianosoitus vanhan death metal -koulukunnan suuntaan. Jos esimerkiksi Cannibal Corpse/Six Feet Under -akseli toimii, kannattaa tämä vajaat puoli tuntia kurittava tuotos ottaa haltuun. Levyltä puskee ilmoille jo kohtuullisen vakuuttava kalmanlöyhkä, mutta raato on vielä hieman liian tuore.

6½/10

Miika Manninen

  1. Cum Culprit
  2. Skulled To Death
  3. Furnace Tan
  4. Skuzzle
  5. Old Boy
  6. Terror Barn
  7. Body Varial Error
  8. Gastrointestinal Armageddon

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here