Skulmagot – Fascinated by Disgust EP (2015)

0
207
Kuva: Yhtyeen/artistin promomateriaali tai lehdistökuva ja/tai levy-yhtiön jakama tiedotekuva
Kuva: Yhtyeen/artistin promomateriaali tai lehdistökuva ja/tai levy-yhtiön jakama tiedotekuva

Mielikuvien luomien tuntuu välillä unohtuvan nykyajan bändeiltä. Ennen albumeita ostettiin pelkän kansikuvan perusteella. Joskus sisältö oli täyttä kuraa ja toisinaan taas täyttä rautaa. Helsinkiläinen Skulmagot iski viime vuoden loppupuolella pihalle Ep:n jonka kansi kertoo kaiken oleellisen. Ja kyllä luvassa on juuri sitä mitä luvataan; brutaalia death metallia.

Vaikka Skulmagot on yhtyeenä tuore, niin kaksihenkinen jäsenistö on ehtinyt jo mädännyttää ruumiinsa osallistumalla lahtausbileisiin mm. Ratfacen sekä Tukkanuotan riveissä. Kokemus kuuluu ja näkyy. Skulmagot runnoo jenkkityylistä brutaalia kuolemaa vankalla ja verisellä kädellä. Biisit ovat tyylilleen uskollisia ja tässä tapauksessa mitään omaperäistä lähestymiskulmaa ei jää edes kaipaamaan. Alex Websterin ja muiden alan legendojen kädenjälki kuuluu selvästi ja matka 90-luvun kultaisiin vuosiin käy vaivatta.

Vaikka musiikillisesti perseily on kaukana, niin biisien nimet ovat kaikkea muuta kuin otsarypyssä keksittyjä. Vai mitä sanotte kappaleista ”Forced Fed Testicles” tai ”Toilet Skul”? Parhaimmat kyydit tarjoillaan kumminkin biisissä ”Fetid Female Floater”, jossa löytyy kieroa riffä squealeineen sekä laulaja Ulti-Maken takuuvarmaa viemäri-örinää. Livenä tämä kappale tulee pistämään semmoiset bileet pystyyn, että ruumiita syntyy. Toinen suosikkini on ihmislihaa tarjoileva ”Human Kebab”, joka päättää kuuden biisin ep:n murskaavalla tavalla.

Skulmagot on tehnyt oikein hyvän minijulkaisun joka toimii täsmäaseena 90-luvulla gore-bileissä mellastaneille lihansyöjille. Tuotannollisesti jälki voisi olla vahvempaakin, mutta omalla tavallaan viimeistelemättömän kuuloinen soundimaailma vahvistaa positiivisella tavalla kappaleiden aavistuksen yksipuolista lahtausta. Hyvä pelinavaus ja ruokailuvälineet esille, koska tästä bändistä tullaan kuulemaan varmasti lisää.

4-/5

Juha Karvonen

01. Force Fed Testicles
02. Toilet Skul
03. Fetid Female Floater
04. Fascinated By Disgust
05. Infested Holes
06. Human Kebab

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here