Puolangan LankaFest julkistanut ohjelmiston ensi heinäkuuksi

Kuva: David Randall/Get Ready To Rock

Tiedote 20.11.2018

Puolangan LankaFest on julkistanut ohjelmistonsa ensi kesäksi.

Puolangan LankaFest on kiinnittänyt 5-6.7.2019 festareilleen listan kotimaisia raskaan musiikin huippuja sekä ulkomaalaisvahvistuksia. Lavalle nousevat mm. Graham Bonnet, Dynazty, Leverage, Turmion Kätilöt, SoulHealer sekä Lazy Bonez.

LankaFestin historia alkaa vuodesta 2010, jolloin tapahtuma toteutettiin koulukeskuksen liikuntasalissa neljän paikallisen bändin voimin. LankaFest saavutti niin suuren suosion, että vuonna 2011 tapahtuma järjestettiin uudelleen Keskipisteenpuistossa kahdeksan bändin voimin. Kesällä 2012 LankaFest siirtyi torialueelle valmistuneelle Pohjanportin lavalle. Pääesiintyjänä silloin oli legendaarinen Zero Nine. Vuonna 2013 tapahtuma kehittyi taas huimasti ja lippuja myytiin reilut 400 kpl. Pääesiintyjänä tuolloin Peer Günt. Heinäkuussa 2014 LankaFest oli ensimmäistä kertaa kaksi päiväinen ja mukana oli 11 esiintyjää muun muassa Brother Firetribe, Battle Beast ja Waltari. Lippuja myytiin 620 kpl. 2015 LankaFest oli edellis vuotiseen tapaan kaksipäiväinen. Ensimmäistä kertaa lavoja oli kaksi. Kävijöitä oli lähes 800. Esiintymässä oli mm. Battle Beast, Poisonblack, Lost Society ja Kotipelto&Liimatainen.

Vuoden 2016 LankaFest jatkoi taas kasvuaan. Kävijämäärä lähenteli jo tuhatta viikonlopun aikana. Esiintymässä olivat mm. Joe Lynn Turner, Mokoma sekä Kilpi. 2017 LankaFest jatkoi edelleen kasvua ja vierailijoita oli jo yli tuhat! Esiintymässä olivat mm. Sonata Arctica, Battle Beast ja Thunderstone. 2018 LankaFest nosti taas tasoaan ja kävijämäärä lähenteli jo 1200! Esiintymässä nähtiin mm. Stratovarius, Stam1na, Beast In Black ja Reckless Love.

Ensi kesänä kaksipäiväinen LankaFest täyttää 10 vuotta. Jatkamme edelleen kahden lavan systeemillä. Näin pyritään yleisölle tarjoamaan ohjelmaa koko festarin ajaksi! LankaFest jatkaa edelleen rock/heavy henkisenä! Mukana on ensi kesänä isoin bändikattaus tähän mennessä kun lavat valtaa 14 esiintyjää.

Pääesiintyjä Graham Bonnet kommentoi tulevaa festarikeikkaansa:

Festareilla on aina hienoa soittaa ja onkin upeaa päästä soittamaan Lankafestiin. Suomen valoisa kesä on hieno ja koko bändi odottaa kokemusta innolla. Tulemme heittämään kovan setin, jossa on mukana kaikki klassikot ja joitain uudempiakin kappaleita. Minut on aina otettu Suomessa hyvin vastaan ja tästäkin keikasta tulee varmasti mahtava kokemus.

Aika: Pe 5.7. – la 6.7.2019

Paikka: Puolanka, torialue

Järjestäjä: Puolangan kunta

Esiintyjät:
Graham Bonnet
Dynazty
Turmion Kätilöt
Lazy Bonez
Leverage
SoulHealer
Hevisaurus
Psychework
Taage & Bändi
Excalion
Peer Günt
Wishing Well
Electric Deathbeat
Rhino Proof

Alue: Festarialue on aidattu. Alueella K-18 anniskelualue. Tapahtuma ikärajaton. Alueelta löytyy myyntipisteitä muun muassa LankaFest/bändien tuotteita ja ruokapisteitä.

Liput Tiketistä ennakkoon: joulukuun ”early bird” 2 päivän lippu 45€ + palvelumaksu. Tammi-kesäkuun 45/55€ + palvelumaksu. Portilta 50/60€.

Tarkempia tietoja LankaFestien nettisivuilta (avautuu lähipäivinä).

Nettisivut: www.lankafest.fi
Facebook: https://www.facebook.com/LankaFest

Kuva: David Randall/Get Ready To Rock

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here