Rylos @Henry´s Pub, Kuopio 26.7.2018

Kuva: Elias Patrikainen

Kouvolalainen Rylos pistäytyi esiintymässä Kuopiossa, RockCock-festivaalin avauspäivän jatkokarkeloissa. Henry´s Pubin uumeniin oli etsiytynyt torstai-iltana kohtuullinen määrä yleisöä ja bändi pääsi lauteille puolenyön tienoilla.

Kuopiossa useamman kerran viime vuosina vierailleen nelikon punk/pop/heavy-vaikutteinen melodinen rock tai bändin itsensä lanseeraama ”space carrot rock” upposi yleisöön mainiosti. Yhtye otti ennakkoluulottomasti lavan haltuun heti avausbiisinä toimineen ”Planet R”:n myötä. Rylos ei ehkä ollut kaikille vielä ennen tätä iltaa tuttu, mutta jo parin biisin jälkeen paikallaolijat olivat hienosti mukana nelikon energisen esiintymisen ansiosta.

Bändin kokoonpano on elänyt hieman viime vuosina ja nykyrosterissa vokalisti Mikko Heinolla on taistelutovereinaan rumpali Mischa Muhli, basisti Matti Sorsa sekä viimeisimpänä galaktiseen seikkailuun liittyneenä kitaristi Jukka Vehkala.

Kuva: Elias Patrikainen

Nelikon tiimipeli sujui mainiosti ja näkyi, ettei keikalla oltu ensimmäistä kertaa. Heino on kuin oppikirjaesimerkki hyvästä nokkamiehestä, jonka lavakarisma vakuuttaa. Rumpali Muhli antoi setilleen kyytiä olan takaa ja suorituksen kovuutta nostaa se, että herra on ollut koko elämänsä sokea. Vehkala ja Sorsa puolestaan antoivat Heinolle tilaa sinkoilla ympäri lavaa ja täyttivät omat tonttinsa tyylillä.

Kovaa julkaisutahtia ylläpitävä yhtye soitti materiaalia molemmilta levyiltään (”Game Theory” 2016 ja ”Planet” 2017), muutaman maistiaisen syksyllä ilmestyvältä ”Solarworks pt. 1”:lta ja encorena kuultiin Iron Maiden -laina ”Children Of The Damned”. Uudet biisit sopivat hienosti bändin repertuaariin ja vajaan tunnin mittainen setti oli hyvä läpileikkaus koko tuotannosta.

Kuva: Elias Patrikainen

Rylos todisti jälleen olevansa kova livebändi ja nelikon touhuja kannattaa ehdottomasti käydä tsekkaamassa jos mahdollisuus eteen tulee. Bändin musiikkia voi huoletta suositella musadiggareille yli genrerajojen.

Settilista: Planet R/Game/Into the Gutter/Leaving Earth/My Capricious Heart/Super-Duperstore/Rings/Celestial Rendezvouz/Nikolai (drum solo)/Parallel Life/Joker
Encore: Children of the Damned

Teksti: Miika Manninen
Kuvat: Elias Patrikainen

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here