Rylos – Planet (2017)

Kouvolasta ponnistava Rylos on ehdottomasti mielenkiintoinen tuttavuus. Bändi murtautui arvioijan tietoisuuteen pari vuotta takaperin, kun kouvolalaiset toimivat Blaze Bayleyn lämmittelijöinä miehen ”Infinite Entanglement”-kiertueella Kuopiossa. Tuolloin bändin suoraviivainen musiikki vei mukanaan ja debyyttilevy ”Game Theorylle” päätyneet biisit kuulostivat varsin lupaavilta live-tilanteessa.

”Planet” on yhtyeen kakkosalbumi ja kupletin juoni on hyvin pitkälti sama kuin debyytillä. Rylos tarjoilee melodista sekä suoraviivaista rockia, johon on otettu vaikutteita niin popin kuin punkin puolelta. Raskaammasta musiikkimaailmasta taas voi löytää viitteitä esimerkiksi Bruce Dickinsonin ”Skunkworks”-albumiin. Debyyttiin verrattuna uutukaisen biisit ovat pykälän verran syvällisempiä ja levyllä onkin mittaa lähes 10 minuuttia ”Game Theorya” enemmän.

”Planetin” kappaleisiin on saatu ladattua hyvä määrä koukkuja sekä tarttuvia kertosäkeitä ja kokonaisuutena levy on edeltäjäänsä pykälän ehjempi kokonaisuus, jonka pariin palaa mielellään uudelleen. Levyltä löytyy useampi kova rokkipala, mutta ylitse muiden nousevat avausbiisi ”Planet R”, vahvan kertosäkeensä voimalla lentoon lähtevä ”My Capricious Heart”, levyn päättävä slovari ”Space Love” ja hienon melodian myötä käynnistyvä ”Rings”.

Vaikka allekirjoittanut nauttii mieluiten musiikkinsa raskaan metallisena, niin kyllähän tällainen hyväntuulinen ja moni-ilmeinen rokkaava keitos maistuu myös. Yhtyeellä tuntuu olevan hauskaa ja vaikka herroilla hieman kieli poskessa onkin (mm. bändin maskotti on jättimäinen porkkana!), niin mikään huumoribändi ei kuitenkaan kyseessä ole. Aito tekemisen meininki, taitavat muusikot ja hyvät biisit, niistä on Ryloksen ”Planet” tehty!

8/10

Miikka Manninen

1.Planet R
2.Galaxy 8
3.My Capricious Heart
4.Stories
5.Into The Gutter
6.Rings
7.Lost In Rylos
8.Posthuman Power Station
9.Space Love

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here