Pohjois-Savolaista melankoliaa: Anorexy @Ravintola Tavinpyrstö, Maaninka 30.3.2019

Siilinjärvi-Kuopio-Maaninka – akselilta käsin operoiva Anorexy otti maaninkalaisen ravitsemusliike Tavinpyrstön lavan haltuun maaliskuun viimeisenä lauantaina.

Paikalle oli saapunut mukava määrä yleisöä ja bändin toimintaa seurasi karvan verran päälle 50 silmäparia.

Anorexy osui kirjoittajan tutkaan vuonna 2017, kun ”Choise Or Chance”-debyyttialbumi ilmestyi. Nuoren bändin tarjoilema melankolisen metallin, grungen sekä raskaan rockin kombinaatio niin sanotusti osui ja upposi.

Lauantai-illan setti koostui isolta osin debyytin materiaalista, mutta seassa oli myös useampi uusi sävellys. Uudet kappaleet sopivat hienosti keikkasettiin ja osoittivat, että sävellyskynä on edelleen hyvässä terässä. Erityisesti keikan avannut ”Paint The Way” hurjasteli tehokkaasti herättäen yleisön mielenkiinnon.

Tavinpyrstön äänentoisto toimi paria pientä teknistä ongelmaa lukuun ottamatta hyvin, eikä tunnelma päässyt kärsimään. Aavistuksen omaperäisen muotoinen esiintymislava asetti pientä haastetta lavaliikehdinnän suhteen, mutta myös tästä selvittiin yhtyeen vahvan karisman ansiosta.

Kokonaisuutena keikka oli onnistunut ja viihdyttävä. Bändi näytti nauttivan esiintymisestä, eikä yleisön mukaan saaminen tuottanut ongelmia. Yhtye tai sen jäsenet eivät ole iällä pilattuja, mutta jo tässä vaiheessa mukaan on tarttunut asennetta sekä oikeanlaista tekemisen meininkiä.

Anorexy on nimi, joka kannattaa painaa mieleen tulevaisuuden varalta. Mikäli kohdalle sattuu mahdollisuus käydä äijien keikkaa todistamassa, ei kannata jättää väliin. Kyseessä on ehdottomasti näkemisen arvoinen livebändi.

Settilista: Paint the Way/Burning Bridges/Decision In The Making/Waiting/Choise Or Chance/Six Feet Deep/No Sanity (Self-Defense)/Visions/Ruin You/Unholy Grail

Teksti: Miika Manninen
Kuvat: Oona Salo

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän