Anorexy – Choice Or Chance (2017)

Mainos:
Saarihelvetti

Siilinjärveltä kotoisin oleva Anorexy on neljän nuoren miehen muodostama bändi. Vaikka herroilla on ikää vasta 19-20 vuotta, on yhtye ehtinyt olla kasassa jo hyvän tovin. Säveltäjä/kitaristi Ilkka Karvinen ja rumpali Teemu Tuomainen perustivat kokoonpano nelisen vuotta sitten ja saivat myöhemmin seurakseen laulaja-kitaristi Teemu Savolaisen sekä basisti Jesse Virkkusen. Tällä rosterilla Anorexy on toiminut nyt kolme vuotta, julkaissut yhden EP:n ja elokuussa julkaistu ”Choice Or Chance” on bändin debyyttialbumi.

Musiikkityylinsä puolesta Anorexyn lokerointi ei ole aivan helpoimmasta päästä, sillä vaikutteita on haettu useammalta suunnalta aina grungesta grooveen ja pieni vivahde löytyy myös thrash metalin suunnalta. Yhtye onnistuukin kuulostamaan varsin omaperäiseltä.

Albumi lähtee käyntiin vahvasti nimibiisillään, jonka tanakka thrasmainen riffi nappaa heti kiinni kuulijasta ja herättää tämän mielenkiinnon. ”Decision In The Making” jatkaa siitä mihin edeltäjänsä jäi ja kolmantena kuultava bändin nimikappale sisältääkin jo ripauksen isomman hittipotentiaalin maukkaan kertosäkeensä johdolla. ”Six Feet Deep” puolestaan lähtee rauhallisemmin liikkeelle, mutta iskee kuitenkin isompaa vaihdetta silmään hyvän kertosäkeen johdolla.

Levyn alkupää on tehokas eikä metsään mennä myöhemminkään, vaan biiseistä löytyy koukkuja ja kappaleet täydentävät hienosti kokonaisuutta. Kiekon loppupuolelle on säästetty pari hyvää syvyyspommia ja levyn päättävä ”Unholy Grail””Visions”-kaksikko nouseekin albumin parhaiden sävellysten joukkoon

Heti kättelyssä hyvien biisien ohella huomio kiinnittyy myös laulaja Savolaisen vakuuttavaan työskentelyyn, nuoresta iästään huolimatta miehen äänestä löytyy juuri tämän tyyliseen musiikkiin sopivaa karheutta. Aika ajoin esiin nousee muistojen arkistoista mm. Kurt Cobainin raspiääni. Albumin soundimaailma on aavistuksen rujo ja yhtyeen omaperäiselle ja vivahteikkaalle materiaalille toivoisi jatkossa hieman kirkkaampaa äänimaailmaa.

Bändi takoo kahdeksan biisiä reiluun puoleen tuntiin, eikä sekaan mahdu pahempia rimanalituksia vaan tarttumapintaa löytyy varsin mukavasti. Useampaan kappaleeseen on saatu värkkäiltyä tarttuva kertosäe kitaristikaksikon viljellessä sekaan maukkaita sooloja. Potentiaalia Anorexysta siis löytyy ja yhtyeelle voikin huoletta povata valoisaa tulevaisuutta. ”Choise Or Chance” on ehdottomasti yksi vuoden lupaavimpia debyyttejä kotimaisen raskaan musiikin kentällä.

8-/10

Miika Manninen

  1. Choice or Chance
  2. Decision in the Making
  3. Anorexy
  4. Six Feet Deep
  5. Burning Bridges
  6. Ruin You
  7. Unholy Grail
  8. Visions

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän