Merging Flare – Revolt Regime (2019)

Merging Flare on monelle vieras nimi maamme metallibändien keskuudessa. Yhtye on tästä huolimatta perustettu jo vuonna 2001 ja nyt julkaistava ”Revolt Regime” on heidän toinen albuminsa. ”Reverence”-nimeä kantava debyytti ilmestyi lähes tarkalleen kahdeksan vuotta sitten ja kyseessä oli mainio melodisen metallin voimannäyttö. Seuraajaa on ehditty odottaa pitkä tovi ja sen mukana myös odotukset ovat kohonneet korkealle.

”Revolt Regime” alkaa vahvasti. ”Trailblazers”/”Alliance In Defiance”/”Clarion Call” -kolmikko rikkoo lähes vuosikymmenen mittaisen hiljaisuuden, eikä näitä biisejä rakentaessa ole paukkuja säästelty. Kappaleet tarjoavat Gamma Ray/Helloween -tyyppisiä melodiakoukkuja, hyviä kertosäkeitä sekä Accept-henkistä riffittelyä. Ollaan siis samassa kurssissa debyytin kanssa ja tähän mennessä kaikki hyvin.

Komean ja lähes euforista tunnetilaa tuottavan alun jälkeen tahti hieman hiipuu. Katastrofaalista sulamista ei tapahdu, mutta avauskolmikko yksinkertaisesti on niin kova, ettei samaan enää pystytä. Biiseissä on edelleen tarttuvuutta kuten esimerkiksi ”The Abyss Of Timen” komeat syntikkakuviot ja ”Sin Against The Sinnerin” hienot laulumelodiat. Pari keskinkertaisempaa vetoa levyn keskivaiheilla heikentävät kokonaisuutta, mutta lopun vahva kiri pelastaa paljon. Erityisesti hienolla sekä tarttuvalla kertosäkeellä varustettu ”Midwinter Magic” kohoaa levyn kärkipäähän.

”Revolt Regime” on hyvä, mutta samalla kaksijakoinen levy. Parhaat biisit ovat onnistuneita ja mieleenpainuvia. Niissä on hienoja melodioita, hyviä kertosäkeitä sekä samaa voimaa, kuin ”Reverencen” materiaalissa oli. Muutama heikompi kohta harmaan massan seassa heikentää arvosanaa, mutta huippuhetkien ansiosta jäädään reilusti plussalle.

7½/10

Miika Manninen

1.Trailblazers
2.Alliance In Defiance
3.Clarion Call
4.The Abyss Of Time
5.Mind´s Eye (Reaching Out)
6.War Within
7.Midwinter Magic
8.Devastator
9.Sin Against The Sinner
10.The Lucky One (Laura Branigan cover)

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here