Lacuna Coil – Black Anima (2019)

0
217

Italialainen Lacuna Coil on ehtinyt jo kunnioitettavaan ikään. Vuodesta 1997 asti tällä nimellä toiminut yhtye ponnahti vuosituhannen alkupuolella suuren yleisön tietoisuuteen ja siitä eteenpäin levyjä on putoillut tasaiseen tahtiin. Nyt vuorossa on ryhmän yhdeksäs näyttö, joka kantaa nimeä ”Black Anima”.

Bändi ei ole lähtenyt muuttamaan ilmaisuaan merkittävästi, vaan edelleen mennään gootahtavan vaihtoehtorockin/metallin maailmassa, johon Lacuna Coilin musiikillinen suuntaus 1990-luvun lopulla alkaneen evoluution myötä on päätynyt. Kappalemateriaali on suhteellisen helposti omaksuttavaa ja sopivaa taustamusiikkia, mutta todellinen läpimurto jää tällä kertaa tekemättä.

Cristina Scabbian ja Andrea Ferron yhteispeli laulujen osalta on bändin kantava voima ja hienoa kuultavaa, kuten tavallisesti. Pahimmin levy ottaa takapakkia sävellystyön osalta. Toki ”Black Animan” biiseistä löytyy muutamia radioystävällisiä koukkuja, eikä olisi ihme, jos kappale tai kaksi pärähtäisi soimaan myös omilla radiokanavillamme. Tästä huolimatta sävellykset ovat tavanomaisia, eikä niistä löydy sellaista sähköä, joka linkoaisi albumin uusiin sfääreihin.

Levyllä on hyvät hetkensä, mutta se on myös hyvin nopeasti omaksuttu. ”Black Anima” ei yksinkertaisesti haasta, eikä siitä tästä syystä jaksa kiinnostua enää pidemmän päälle. Pienen alkuinnostuksen jälkeen se vaipuu suurilta osin harmaaksi massaksi ja unohtuu. Muutama valonpilkahdus kuten ”Layers Of Time”, ”Apocalypse” tai ”Under The Surface” pitävät albumin pinnalla, mutta muutoin suurempaan juhlaan ei ole aihetta. Kokonaisuus ei vakuuta ja ”Black Anima” on isolta osin näkymätön, väritön sekä hajuton levy.

6½/10

Miika Manninen

1.Anima Nera
2.Sword Of Anger
3.Reckless
4.Layers Of Time
5.Apocalypse
6.Now Or Never
7.Under The Surface
8.Veneficium
9.The End Is All I Can See
10.Save Me
11.Black Anima

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here