Mørket julkaisi uuden ”Tvenne Fiende” -singlen

Kuva: Mikael Mäenpää
MAINOS:

Tiedote 13.12.2019

Muutama vuosi sitten rutkasti kehuja kirvoittaneen ”Musta Luonto” -albuminsa julkaisseelta, tummanpuhuvaa metallia työstävältä Mørket-yhtyeeltä uusi ”Tvenne Fiende” –single.

Muun muassa “Kvelertakin ja Stam1nan ristisiitokseksi” tituleerattu Mørket on laajentanut debyyttinsä jälkeen tummaa metallia ja punkia sekoittavaa, tulikiven katkuista ilmaisuaan entistäkin monipuolisempaan suuntaan, sillä yhtye käyttää tätä nykyä suomen kielen lisäksi teksteissään myös ruotsia. ”Tvenne Fiende” -kappaleella viljellään sujuvasti molempia kieliä.

Laulaja Erik Sigvard kuvailee ”Tvenne Fiende” -singlen kuvaavan ihmisten kaksinaamaisuutta ja petollisuutta.

”Tvenne Fiende” kertoo siitä, kuinka joskus sinulla lähellä olevan ihmisen ulkokuori murtuu ja hänen todellinen luontonsa paljastuu. Tajuat, että todellisuudessa kyseessä onkin todella kaksinaamainen henkilö, joka valehtelee ja käyttää pahimmassa tapauksessa jatkuvasti psyykkistä ja fyysistä väkivaltaa muita kohtaan. Valitettavasti kaikki varmaan tuntevat näitä tapauksia.

Mukana biisissä kuullaan feattaamassa myös kotimaisen punkin legendayhtye Endstandin laulaja Janne Tammista, jolle biisin studiosessio oli ensimmäinen yli 10 vuoteen. Tammiselle biisiin mukaan lähteminen oli itsestäänselvyys.

Tykkäsin ekasta Mørket-levystä tosi paljon, joten kun sain kutsun osallistua ”Tvenne Fiende” -biisin nauhoitukseen, suostuin innolla heti! Studioon meno vähän jännitti, kun en ollut studiossa ollut 12 vuoteen. Yllättävän luontevasti kuitenkin homma sujui ja lopputuloksesta tuli tosi hyvä!

”Tvenne Fiende” enteilee Mørketin tulevaa ”ORO”-kakkosalbumia, joka julkaistaan keväällä 2020. Levyltä on julkaistu esimakuna jo aiemmin tänä vuonna ilmestynyt ”Arkadianmäki”-single.

Mørket:
Laulu: Erik Sigvard
Basso, laulu: Janne Leskinen
Rummut: Aapo Sandberg
Kitara: Severi Romsi
Kitara: Samuli Väänänen

https://www.facebook.com/morketband/

Kuva: Mikael Mäenpää

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.