Hammered Overkill – New War (2019)

MAINOS:Yksi varma kevään merkki on se, että Hammered Overkill kunnostautuu levyn julkaisutalkoiden parissa. Kovaa tahtia ylläpitävä lahtelainen yhden miehen metalliarmeija julisti sotaa uudella ”New War” -albumillaan huhtikuussa. Kyseessä on Henri Halmeen kolmas täyspitkä yhtä moneen vuoteen ja kupletin juoni on sama kuin aiemmin. Eteenpäin rynnitään Motörheadille haisevan vanhan liiton heavy metallin, punkin sekä rock ‘n rollin epäpyhän kombinaation voimalla.

Hammered Overkillin kehityskäyrä oli kahdella ensimmäisellä levyllä nousujohteinen. Siinä missä debyytti ”Devil´s Music” makseli oppirahoja heikon tuotantojäljen vuoksi, oli viimevuotinen kakkoslevy ”All Hell Breaks Loose” tällä osa-alueella, kuten myös biisien osalta, onnistuneempi. ”New War” ei todellakaan ole komeasoundinen julkaisu, vaan räkäisyys ja käppäisyys ovat edelleen läsnä. Nyt jälki on selkeämpää.

Tuotannon ollessa pykälän verran parempi verrattuna kahteen edeltävään albumiin, on kappalemateriaali puolestaan vaatimattomampaa. Halme on rakennellut puolituntisen, jossa on useampi kokonaisuutta heikentävä kupru. Esimerkiksi paikallaan junnaava ”Meet The Target”/”Go To Hell” -kaksikko jää kaikessa puuduttavuudessaan telineisiin häviten muulle materiaalille. Lisäksi huippuhetket jäävät tällä kertaa harmittavan vähäisiksi ja ilman sinkkubiisi ”Three Amigosia” levy olisi todella heikoilla. Motörheadin biisien nimiä vilisevä tykitys onnistuu pelastamaan paljon, mutta se kaipaa seurakseen paria kaltaistaan iskukykyistä vetoa.

”New War” jättää paljon toivomisen varaa, mutta sillä on myös hetkensä. Parhaimmat biisit pelastavat paljon, eikä lopputulos jää täysin miinukselle. Edelliseen kahteen levyyn nähden kehityskäyrä taantuu, eikä samanlaista tehokkuutta löydy. Muutamat heikommat kappaleet työntävät pahasti kapuloita rattaisiin ja kokonaisuus on tästä johtuen ontuva.

6+/10

Miika Manninen

1.Suicidal Teens
2.Beat Down To Hell
3.Meet The Target
4.Go To Hell
5.Deliverance
6.Queen Of The Night
7.Hollow Life
8.Moonshine
9.Sorrow
10.Three Amigos

+ artikkelit

Lappeenrannasta kotoisin oleva, nykyinen siilinjärveläinen, joka on hengittänyt ja syönyt metallimusiikkia 20 vuoden ajan. Tutustuminen "alaan" tapahtui perinteisen heavy metalin myötä ja myöhemmin musiikkimaku onkin laajentunut runsaasti metallin saralla. Elämääni runsasta lisäväriä musiikin lisäksi tuovat perhe, sekä jonkinasteinen urheiluhulluus.