Groke´s Clan – Vicious Circles EP (2017)

Lieksasta kotoisin oleva vuonna 2001 perustettu Groke´s Clan murtautui kirjoittajan tietoisuuteen vuonna 2008 julkaistun ”Skullduggery”-demonsa myötä. Tuolloin bändin reipasotteinen thrash-paahto antoi lupaavia merkkejä ja nuorten herrojen uusia edesottamuksia jäi odottamaan mielenkiinnolla. Seuraava ”The Pest”-niminen demo tuli ulos 2013 ja sen jälkeen lieksalaisista ei allekirjoittaneella havaintoja ennen tuoretta EP-julkaisua olekaan.

”Vicious Circlesilla” ensimmäisenä korvaan pistää viimeisen päälle hieno äänimaailma sekä se, että biisit on hiottu kasaan hyvin. Bändi on myös laajentanut musiikillista suuntaustaan selvästi, sillä ”Skullduggery”-demon oltua vahvasti thrash metaliin kallellaan, on nyt otettu vaikutteita laajemmalta alalta ja uusi materiaali on ”monipuolista rähinämusiikkia”, kuten herrat itse tuotostaan kuvaavat.

EP sisältää 6 biisiä, joista löytyy runsaasti energiaa, tiukkoja sooloja ja kuulijalle välittyy väkisim hyvä fiilis, joka bändillä on selvästi ollut levyä kasatessaan. Pari vuotta yhtyeessä vaikuttanut liidilaulaja Janne Könttä on myös huima vahvistus kokoonpanoon ja miehen laulusuoritus on vakuuttava.

Parhaiten ”Vicious Circlesin” biiseistä iskevät reippaan riffin kera rokkaava ”The Hound” sekä nopea, humoristisilla jääkiekkomaailmaan sijoittuvilla lyriikoilla varustettu ”Momentum”. Yksikään biisi ei jää muista pahasti jälkeen, mutta myöskään aivan hittitasolle ei aivan ylletä. Kyseessä on kuitenkin hyvä tuotos ja kuultavissa on, että näitä kappaleita on tosiaan kypsytelty rauhassa.

”Vicious Circles” on tervetullut comeback-julkaisu uudistuneelta yhtyeeltä, jolla on ehdottomasti paljon annettavaa musiikillaan.

3/5

Miika Manninen

1. The Hound
2. Momentum
3. Voyeur
4. Damsel In Distress
5. Deathwatch Engagement
6. Reprieve

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän