Foredoomed – Chaos And Beauty (2019)

Joensuulainen melodinen death metal –yhtye Foredoomed julkaisi toisen levynsä elokuun lopulla. Alun perin jo vuonna 2009 perustetun yhtyeen debyytti ”Ordeal” ilmestyi reilut kaksi vuotta takaperin ja uutta albumia pohjustettiin ”Worldfire”-singlen voimin maaliskuussa.

Bändin ilmaisu on astetta laaja-alaisempaa, kuin omassa genressään yleensä kuullaan. Raskaan poljennon ja rujomman ilmaisun vastakohtana kuullaan paljon herkempää tunnelmointia. Tällainen yhdistelmä ei ole helpoimmasta päästä saada istumaan saman levyn sisälle, mutta tässä tapauksessa jälki kuulostaa luontevalta.

”Chaos And Beauty” käynnistyy lyhyen intron jälkeen ”Blood Red Sun”/”Worldfire” -kaksikolla. Molemmat biisit ovat asiallisia näyttöjä yhtyeen sävellystaidosta. Kaksikosta löytyy mukavasti tarttumapintaa ja nämä raidat on helppo nostaa levyn vahvimpien suoritusten joukkoon.

Keskivaiheilla taso pääsee hieman laskemaan. Kappaleissa ei enää ole vastaavaa nostetta, kuin avauskaksikossa ja ne jäävät värittömiksi. Siellä täällä on jokin hieno melodiapätkä tai lauluosuus, joka herättää toiveita. Kokonaisuuksina biisit eivät enää iske yhtä kovaa kuin alussa ja tämän vuoksi lopputulos jättää toivomisen varaa. Loppua kohden oikea kurssi löytyy vielä hetkeksi, kun raskaasti tunnelmoiva ”Help The Lost Find Their Way”/”Derelict Hours” -kaksikko hilautuu lähelle levyn parhaimpia suorituksia.

Foredoomedin toinen täyspitkä tarjoaa parhaimmillaan hyviä hetkiä, jotka on helppo painaa mieleen. Kolikon kääntöpuolena seassa on myös vaatimattomampia sävellyksiä, jotka eivät onnistu jättämään itsestään muistijälkiä. Tästä huolimatta joensuulaisten aikaansaannos on turvallisesti harmaan massan yläpuolella ja jäädään tuntuvasti plussalle.

7+/10

Miika Manninen

1.In Paradisum
2.Blood Red Sun
3.Worldfire
4.Feed
5.Rowan
6.Dead Candles
7.Help The Lost To Find Their Way
8.Derelict Hours
9.Heart-Searching

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here