Damage S.F.P. – Damage S.F.P. (2019)

Limingassa jo 1980-luvulla perustettu thrash metal -ryhmä Damage S.F.P. (tuolloin nimi oli Damage) heräsi pitkästä unestaan ja julkaisi debyyttialbuminsa kesäkuussa. 1990-luvun alkupuolella muutaman demon julkaissut bändi oli tuolloin lähellä levytyssopimusta, mutta kohtalo päätti toisin ja kokoonpano jäi pöytälaatikkoon. Lopulta n. 15 vuotta myöhemmin ”Damage S.F.P.” näki päivänvalon.

Yhtye tarjoilee tiukkaa junttausta, melodisuutta ja tuimaa riffitulitusta tasaisten biisien muodossa. Levyltä ei löydy yhtään huippuosumaa, mutta tylsyys ei myöskään pääse iskemään, sillä kappaleissa on mukavasti särmää. Esimerkiksi ”Riden”, ”Death Of Innocentin”, ”Tragedyn” sekä ”In Terminationin” kaltaiset tykitykset ovat hienoja näyttöjä veteraanien osaamisesta. Keskivaiheille sijoitettu ”Insomnium”-instrumentaali tarjoaa puolestaan akustispohjaisena tunnelmointina juuri sopivan hengähdystauon kovan thrash-myrskyn keskelle.

Damage S.F.P. onnistui saamaan kasaan toimivan ja intensiivisen albumin, jossa on mukavasti potkua. Tiukat riffit, Jarkko Nikkilän rosoinen laulu sekä tasaisen laadukkaat biisit takaavat sen, että levyä kuuntelee mielellään. Maltillisessa vajaan 40 minuutin mitassaan ”Damage S.F.P.” on viriili ja miellyttävä teutonithrash-vaikutteinen kiekko, joka kannattaa tarkistaa.

7/10

Miika Manninen

1.Ride
2.Death Of Innocent
3.Ruthless Fate
4.Tyrants
5.Insomnium
6.Ode To Sorrow
7.Tragedy
8.Grain Brain
9.Crying For Relief
10.In Termination
11.Burst Of Rage

 

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän