Chalice – Silver Cloak EP (2019)

Chalice on kotoisin Helsingistä ja uusi ”Silver Cloak” -EP on yhtyeen tuore näyttö osaamisesta sarjassa melodinen heavy metal. Vuonna 2016 perustettu kvartetti on ehtinyt julkaista aiemmin yhden demon (”Demonstration” 2017) ja jäseniltä löytyy alan kokemusta bändeistä kuten Satan´s Fall sekä Ranger.

Helsinkiläisten musiikillisiksi verrokeiksi kelpaavat mainiosti mm. kotimaisen Mausoleum Gaten suoraviivaisempi materiaali tai viime vuonna mainion debyyttialbumin julkaissut brittiläinen Lethean. Mukana on myös runsaasti vaikutteita perinteisestä heavysta ja nimet kuten Dio sekä Iron Maiden tulevat biisikolmikkoa kuunnellessa mieleen.

”Silver Cloak” käynnistyy nimikkokappaleensa voimin ja kasari-Dion suuntainen intro vie heti mukanaan. Vajaat neljä minuuttia juokseva rivakkaotteinen biisi on omiaan toimimaan ensiraapaisuna EP:n tarjontaan. Toisena kuultava ”Drowning Dream” on täysin toista maata. Akustinen ja tunnelmoiva instrumentaali loppuu kuin seinään vajaan kahden minuutin jälkeen. Tuollaista hienoa tunnelmointia kuulisi mielellään pidemmän kaavan mukaan, mutta biisi pohjustaa hyvin levyn ehdotonta tärppiä.

8-minuuttinen, komea, tunnelmallinen ja eeppinen ”Parallel Path” saa kunnian toimia päätösbiisinä ja lyödä viimeinen naula arkkuun. Kyseessä on todella vakuuttava näyttö Chalicen sävellystaidosta ja tämä levy kannattaa noukkia talteen jo pelkästään kyseisen raidan vuoksi.

”Silver Cloakin” biisien perusteella Chalicessa on paljon potentiaalia, mutta kaksi kappaletta sekä yksi instrumentaali jättävät laadukkuudestaan huolimatta nälkäiseksi. Tätä pitää saada ehdottomasti lisää! Seuraavaa, bändin mukaan jo valmisteilla olevaa julkaisua jäädään tämän vuoksi odottamaan suurella mielenkiinnolla.

3+/5

Miika Manninen

1.Silver Cloak
2.Drowning Dream
3.Parallel Path

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here