Arch Enemy – Covered In Blood (2019)

Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva tai kuvassa ilmoitettu valokuvaaja.

Aktiivisesti cover-biisien parissa operoinut Arch Enemy saa viimein tämän alueen tekosiaan pakattua samoihin kansiin. ”Covered In Bloodin” materiaali on pääosin peräisin mm. levyjen bonusmateriaaleista, eli kyseessä ei ole pelkästään täysin uusia lainavetoja sisältävä albumi. Vuosien saatossa käsittelyyn on otettu isojen nimien kuten Kissin, Scorpionsin ja Iron Maidenin kappaleita, mutta myös hieman tuntemattomampien suuruuksien sävellyksiä on tulkittu.

Julkaisun tarpeellisuudesta voi väitellä, sillä bändin faneilta nämä versiot jo löytyvät. Joka tapauksessa kyseessä on ehdottomasti keskiverto cover-levyä parempi teos. Materiaalia on reilusti ja bändi on luonut versioihin oman kädenjälkensä. Esimerkiksi Angela Gossown hoitelema Manowarin ”Kill With Power” sekä Johan Liivan tulkitsema Judas Priest -ässä ”Starbreaker” muotoutuvat hienosti Arch Enemyn näköisiksi. Erityismaininta menee myös Alissa White-Gluzin laulamille räyhäkkäille Shitlickers-versioinneille.

Mielenkiintoa ylläpitävänä tekijänä mukaan on otettu materiaalia myös metallin ulkopuolelta ja mm. Mike Oldfieldin ”Shadow On The Wall” toimii mukavasti. Alissan ruotsiksi tulkitsema Moderat Likvidationin ”Nitad” kuuluu myös levyn onnistumisiin.

Jälki ei useammasta hyvästä hetkestä huolimatta ole pelkkää priimaa ja 24 biisin sekaan mahtuu myös vähemmän onnistuneita versioita. Esimerkiksi ”Wages Of Sin” -albumin bonusmateriaaleina alun perin ilmestyneet Europen ”Scream Of Anger” ja Iron Maidenin ”Aces High” eivät lähde lentoon millään.

Levyltä löytyy useampi kappale, jotka kestävät kuuntelua vielä vuosien jälkeen ja ne nousevat haastamaan alkuperäiset versiot siinä määrin kuin se on mahdollista. Missään nimessä ei voida puhua huonosti tehdystä kertakäyttölevystä, vaan kyseessä on hyvä ja laaja kokoelma lainabiisejä Arch Enemyn pitkän uran varrelta.

7+/10

Miika Manninen

1.Shout (Tears For Fears)
2.Back To Back (Pretty Maids)
3.Shadow On The Wall (Mike Oldfield)
4.Breaking The Law (Judas Priest)
5.Nitad (Moderat Likvidation)
6.When The Innocent Die (Anti-Cimex)
7.Warsystem (Shitslickers)
8.Armed Revolution (Shitslickers)
9.Spräckta Snutskallar (Shitslickers)
10.The Leader (Of The Fuckin’ Assholes) (Shitslickers)
11.City Baby Attacked By Rats (G.B.H.)
12.Warning (Discharge)
13.The Zoo (Scorpions)
14.Wings Of Tomorrow (Europe)
15.The Oath (KISS)
16.The Book Of Heavy Metal (Dream Evil)
17.Walk In The Shadows (Queensrÿche)
18.Incarnated Solvent Abuse (Carcass)
19.Kill With Power (Manowar)
20.Symphony Of Destruction (Megadeth)
21.Aces High (Iron Maiden)
22.Scream Of Anger (Europe)
23.Starbreaker (Judas Priest)
24.The Ides Of March (Iron Maiden)

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here