Nahkahevitrio Tyrantti julkaisee jälleen oman oluen –Kobra 2 on 6,66%:nen NEIPA!

Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva tai kuvassa ilmoitettu valokuvaaja.

Nahkahevitrio Tyrantti julkaisee jälleen oman oluen –Kobra 2 on 6,66%:nen NEIPA!

– Pian Alkoihin saapuva Kobra 2 –olut on tällä hetkellä Suomen parhaiten arvosteltu bändiolut Untappd-sovelluksen listoilla
– Tyrantti julkaisee debyyttialbuminsa 8.2.

Hevimetallin, nahan ja oluen nimeen vannova helsinkiläisyhtye Tyrantti ja tuusulalaispanimo CoolHead Brew toivat viime vuonna markkinoille Tyrantti Kobra NEIPA (New England India Pale Ale) -oluen, jonka koko erä vietiin käsistä jo ennen syksyä. Nyt janoisen kansan huutoon on vastattu ja Kobra on tehnyt paluun entistäkin vaarallisempana: 6,66%:n vahvuinen Tyrantti Kobra 2 NEIPA -olut on nyt julkaistu.

Olutta on nyt saatavilla CoolHead-panimon omasta myymälästä Tuusulassa ja myöhemmin myös Alkon valikoimista. Suurin osa satsista on myyty olutravintoloihin. Alkuvuodesta järjestetyillä Craft Beer Winter Wonderland -olutfestareilla ensimaisteltu Kobra 2 on tällä hetkellä Suomen parhaiten arvosteltu bändiolut käsityöolutpiireissä suositun Untappd-sovelluksen listoilla.

CoolHeadille Kobra oli ensimmäinen bändin kanssa tehty yhteistyöolut ja sen suosio pääsi yllättämään myös panimon väen:

– Ensimmäinen Kobra NEIPA myytiin kesällä niin nopeasti loppuun baareista, panimon myymälästä ja Pien -olutkaupasta, että kysyntää olisi ollut isommallekin erälle. Ensimmäisessä Kobrassa keskityttiin nimenomaan vaarallisen helppoon juotavuuteen, missä palautteiden perusteella onnistuttiinkin, tuotekehityspäällikkö Pietari Kruus kommentoi.

Tyrantin nopeatempoisen ja intensiivisen Kobra-kappaleen mukaan nimetystä juomasta tehtiin tällä kertaa hieman voimakkaampi. Reseptissä säilytettiin kuitenkin hevimetallikeikoille sopiva helppo juotavuus.Kobra 2 on sameaa humalanektaria, jolle makua tuovat Enigma- ja Mosaic-humalat. Humalaa on lisätty tuplakuivahumaloinnilla, eli lisäämällä sitä sekä heti käymisen alkuun että myös loppuun. Tästä olut saa tyypillisen mehukkuutensa ja sameutensa, eikä siitä tule turhan katkeraa. Humaloinnille taustatukea antaa Golden Promise -maltaista ja kaurahiutaleista rakennettu pehmeä mallaspohja.

Metallipiireissä kovassa nousussa kiitävän hevitrion debyyttialbumi julkaistaan 8.2., jonka jälkeen yhtye tekee mittavanSuomen-kiertueen. Levyjulkkareita bändi viettää 23.2. Helsingin On The Rocksissa, johon Kobra 2:ta tulee myyntiin.

CoolHead Brew on laatu, kokeellisuus ja hauskanpito edellä kulkeva pienpanimo, jonka missiona on laittaa Suomi käsityöläisoluen maailmankartalle.

Tyrantti kiertueella 2019:
9.2. Tuiskula, Nivala
14.2. Bar 15, Seinäjoki
15.2. Marks RockClub, Joensuu
16.2. Ravintola Torvi, Lahti
22.2. Yo-Talo, Tampere
23.2. On The Rocks, Helsinki (levyjulkkarit)
2.3. Lutakko, Jyväskylä
14.3. Henry’s Pub, Kuopio
22.3. Black Box, Helsingin jäähalli, Helsinki
23.3. Logomo, Turku
29.3. Pakkahuone, Tampere-
30.3. Club Teatria, Oulu
2.-3.8. Saarihelvetti, Tampere
www.tyrantti.net
www.coolhead.fi
www.pien.fi

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here