Wrestling – Ride On Freaks (2018)

Oululainen Wrestling ilmoittautuu uutena haastajana mukaan perinteisen heavy metalin raskaaseen sarjaan debyyttialbumillaan ”Ride On Freaks”. Bändi pohjusti esikoistaan yhden singlen voimin ja ”Surreal Killer” -niminen maistiainen päästettiin ihmisten ilmoille videon kera heinäkuussa.

Vuonna 2015 perustettu viisikko on kasariheavynsa kuunnellut, sillä alan legendojen vaikutus on selvästi kuultavissa. Bändi mainitsee esikuvikseen mm. Acceptin ja Ozzy Osbournen, mutta sekaan on uskallettu maalata myös rohkealla otteella omaa kädenjälkeä.

Kuten mainituista vaikutteista voi päätellä, tarjolla on riffivetoista kitarointia sekä tarttuvia laulumelodioita. 1980-luvun metallin ystävät voivat myös löytää yhtymäkohtia Dion, King Diamondin tai Judas Priestin tuotantoihin. Kappaleisiin on lisäksi kylvetty vaikutteita aina punkista pop-musiikkiin asti, joten kyseessä on monipuolinen albumi.

Levyn parasta antia ovat rivakka avausbiisi ”Let´s Get Born”, mukaansa tempaavan sävellyksen ympärille rakennettu ”Wrestlemania VI”, Accept-henkinen ”Beyond The Limits”, sekä Dion ”We Rock” -klassikon mieleen tuova ”The Solution To All Your Problems”. Missään hittilukemissa ei sentään vielä liikuta, mutta potentiaalia sellaiseen löytyy.

Onnistumisista huolimatta arki tulee myös lopulta vastaan ja ”Ride On Freaks” jättää kokonaisuutena toivomisen varaa. Eniten tekemistä on biisimateriaalissa ja lähinnä sen epätasaisuudessa. Jälki on heikoimmillaan liian tasapaksua tehdäkseen kunnollista vaikutusta ja puutumiselta ei voi välttyä. 11 biisin mittaisena albumi on myös pykälän verran liian pitkä ja muutama raita lyhempänä kokonaisuus pysyisi paremmin kasassa. Parhaimmillaan levy tarjoaa viihdyttäviä hetkiä – niitä vain on liian vähän.

6½/10

Miika Manninen

1.Let´s Get Born
2.Surreal Killer
3.Venom Makes Me Stronger
4.Kitsch In America
5.Drunk And Alone
6.Wrestlemania VI
7.Beyond The Limits
8.Feels Like Midnight
9.Driving All Night
10.The Solution To All Your Problems
11.See Delight

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän