Wheel – The Divide EP (2018)

Vuodesta 2015 yhdessä soitellut Wheel pisti ulos ensimmäisen julkaisunsa ”The Path” EP:n viime vuonna ja nyt tarjotaan seuraava lyhytsoitto. Bändin musiikin voi kategorisoida rockilla maustetuksi progemetalliksi ja levy sisältää neljä biisiä, joista ”Please” on mukana niin radio edit-otoksena kuin myös albumiversiona.

”The Divide” alkaa ”Pleasen” radioeditilla ja biisi omaa hieman tarttumapintaa, mutta varsinainen versio levyn viimeisenä uppoaa paremmin. Sävellys saa kasvaa rauhassa kuuden ja puolen minuutin kestossaan ja kuulostaa selkeästi vahvemmalle kokonaisuudelle kuin vajaat neljä minuuttia kellottava lyhennetty vastine.

Toisena kuultava 8-minuuttinen ”Pyre” on hienojen soolojensa sekä melodioidensa ansiosta toimiva sävellys. Biisin kertosäkeessä on myös potkua, eikä pidemmässä kestossa ole yhtään liikaa. Bändiltä löytyy siis taitoa myös pidempiin sävellyksiin. Levyn hienoin hetki on slovari ”It´s Over Now”, jonka upeasti mukanaan vievä hitaan herkkä intro vakuuttaa sellon ja viulun tukiessa vokalisti James Lascellesin hienoa tulkintaa.

Soittajat vetävät hyvin yhteen ja vankka ammattitaito on huomattavissa taustalla. Esimerkiksi kitarasoolot ovat taidokkaita ja hienoa kuultavaa, mutta niitä ei lyödä liialliseksi ”kitarapornoksi”. Bändin voimahahmo on ehdottomasti vokalisti Lascelles, jonka aavistuksen raspinen ääni saa biiseihin hienosti lisäeloa. Miehen äänestä tulee mieleen mm. Maynard James Keenan.

”The Divide” on hyvä maistiainen siitä, mitä Wheel osaa tarjota ja osoittaa, että helsinkiläisillä on potentiaalia pärjätä genressään. Bändillä on kirjoitustaito hyvin hallussa tämän tuotoksen perusteella, sillä kaikki kolme biisiä ovat hyviä. Mielenkiintoista on nähdä, mihin herrat pystyvät sitten aikanaan täyspitkän albumin kanssa.

3-/5

Miika Manninen

1.Please (radio edit)
2.Pyre
3.It’s All Over Now
4.Please

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän