Wanderer – Awakening Force (2020)

Joskus levyn kansi kertoo sisällöstä enemmän kuin tuhat sanaa. Yksi tällainen albumi on Wanderer-nimisen heavy/speed metal-yhtyeen heinäkuussa julkaistu debyytti ”Awakening Force”. Aiemmin ”Will Of Steel”-demon (2014) ja ”Way Of The Blade”-EP:n (2017) rakennellut bändi kulkee musiikillisesti samansuuntaista polkua, kuin esimerkiksi Blind Guardian sekä Running Wild 1980-luvulla.

Wanderer luottaa biiseissään pitkiin ja tiukasti otteessaan pitäviin instrumentaaliosuuksiin. Tärkeässä roolissa ovat myös eeppiset koukut, jotka tuovat sävellyksiin lisää syvyyttä sekä voimaa. Kitaristikaksikko André Ribeiro/Nuno Machado tekevät vahvaa jälkeä hienojen melodioiden sekoittuessa onnistuneesti nopeampien speed metal -osuuksien sekaan.

Kitaran ohella lauluista vastaavan Machadon ilmaisusta tulee vahvoja mielleyhtymiä Majestyn Tarek ”Metal Son” Magharyn 2000-luvun alkupuoliskon tulkintoihin. Tämä voi toimia karsivana tekijänä joidenkin mielissä, mutta tässä osoitteessa laulut menevät hienosti maaliin ja sopivat mainiosti yhteen sävellysten kanssa.

Kokonaisuutena ”Awakening Force” on tasaisen hyvä ja mallikas pelinavaus, joka jatkaa aiemmilla julkaisuilla kuultavissa ollutta kehitystä. Bändin sävellystaito on iskussa, eikä yhdeksän raidan sekaan ole päästetty pahoja rimanalituksia. Aiemmin mainittu vokalisti jakaa varmasti mielipiteitä, mutta kaiken kaikkiaan portugalilaiset ovat kyhänneet hienon levyn, jolla ollaan vahvoilla yhtyeen edustamassa genressä.

8+/10

Miika Manninen

1. Awakening
2. Oblivion
3. Spellbound
4. Force Of Ancient Steel
5. Freedom´s Call
6. Dark Age
7. Drifter
8. Winds Of Death
9. Way Of The Blade

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here