Vinnfrost – Initiation (2019)

Kuusamosta kotoisin oleva Vinnfrost julkaisi debyyttialbuminsa ”Initiationin” kesäkuussa. Vuodesta 2013 toimineen viisikon musiikki on melodista death metallia, jossa on myös elementtejä black metallin puolelta. Materiaalin melodisuuden ja vokalisti Jukka Mursun työskentelyn ansiosta bändin materiaali tuo esiin mielikuvia esimerkiksi Amon Amarthin sekä Unleashedin tuotannoista.

Ensimmäisillä kuuntelukerroilla ”Initiation” osoittautuu positiiviseksi yllätykseksi. Yhtye on saanut rakenneltua suhteellisen tasaisen kokonaisuuden, jossa jokainen raita puolustaa paikkaansa. Tasaisuudesta parhaiten erottuvat nimikkokappale sekä ”Transcendence”. Molemmista löytyy sellaista tarttuvuutta, jota tarvitaan, jotta kokoonpano selviytyy ylikansoitetun genrensä ristiaallokossa. Heikoimmillaan levy aiheuttaa lievää puutumista, mutta jää reilusti plussalle parhaiden hetkiensä ansiosta.

Kokonaisuutena ”Initiation” on asiallinen ja toimiva debyyttilevy. Se ei tuo markkinoille mitään uutta, mutta bändillä on hyvä ote ja toimivia biisejä. Pari kovinta iskua ovat sellaisia täsmäpommeja, jotka jäävät mieleen ja jollaisia tarvitaan jatkossa lisää. Vinnfrost tarpoo jo nyt koleissa olosuhteissa, mutta jatkossa astetta kylmempään kyytiin löytyisi myös potentiaalia.

7/10

Miika Manninen

1.999
2.Damnation Calls
3.Initiation
4.Guiding Stars
5.Crown Of Snakes
6.Transcendence
7.Insane Asylum
8.Dark Empress
9.Black Cabal

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän