Unknown Decoy – Seeking The Sun EP (2019)

MAINOS:

Jyväskyläläinen Unknown Decoy julkaisi ”Seeking The Sun”-nimisen EP:n heinäkuun puolivälissä. Kyseessä on bändin ensimmäinen julkaisu ja viisi kappaletta sisältävä levy on monipuolinen sekä kokeileva tekele.

Yhtye mainostaa itseään hard rock -ryhmänä, jonka musiikissa on paljon vaikutteita eri tyylilajeista. Vierailuja tehdään mm. modernin metallin ja vanhan koulukunnan rockin kautta aina metallin alkulähteille Black Sabbathmaisiin riffeihin. Yhtyeen musiikista on tästä syystä haasteellista saada otetta, eikä lopputulos toimi kokonaisuutena. Jos biisejä soitettaisiin sokkona, olisi vaikea saada niitä sijoitettua saman julkaisun materiaaliksi.

”Seeking the Sunin” biisit ovat vielä avausraita ”Davaj!”:a lukuun ottamatta rakennusvaiheessa ja tuntuu siltä kuin nuori bändi etsisi tarinansa juonen punaista lankaa. Äijät osaavat soittaa ja tuotanto on onnistunut, mutta sävellysten osalta lopputulema on turhan sekava. Näin monen eri genren sovittaminen samaan muottiin on aina haastavaa ja vaarana on, että liiallinen monipuolisuus työntää kapulaa rattaisiin. Jatkossa tyylien kirjon tiivistäminen tekisi kokonaisuudesta tiiviimmän ja tiukemman. Nyt lopputulos on vielä liian hajanainen.

2+/5

Miika Manninen

1.Davaj!
2.Test Animal
3.Praise The Sun
4.The Men
5.Flash

+ artikkelit

Lappeenrannasta kotoisin oleva, nykyinen siilinjärveläinen, joka on hengittänyt ja syönyt metallimusiikkia 20 vuoden ajan. Tutustuminen "alaan" tapahtui perinteisen heavy metalin myötä ja myöhemmin musiikkimaku onkin laajentunut runsaasti metallin saralla. Elämääni runsasta lisäväriä musiikin lisäksi tuovat perhe, sekä jonkinasteinen urheiluhulluus.