Torque – Torque (2019)

Torque on nimi, joka on mennyt monilta täysin ohi. Kyseessä on vuosina 1994-1997 toiminut groove/thrash metal -bändi Yhdysvalloista. Yhtye perustettiin San Franciscon Bay Area -scenessä vaikuttaneen Vio-lencen lopetettua. Nelikkona operoineen Torquen saldoksi jäi kolme demoa ja yksi täyspitkä, jonka Mascot Records on nyt julkaissut uudelleen bonusmateriaalin kera.

Levyn kappalemateriaalissa on kuultavissa Bay Area -vaikutus ja erityisesti bändin rouheasta soundista tulee mieleen Testament. Panteran katkuinen groove-mauste puolestaan tuo yhtyeen ilmaisuun tietynlaista kiinnostavuutta, mutta siinä ne hyvät uutiset sitten alkavat olla.

Albumin kappalemateriaali on tasaista, mutta samalla myös harmittavan tasapaksua. Varsinaisia huippuhetkiä ei löydy ja lopputulos jää haaleaksi. Välillä seasta puskee esiin pientä nostetta, mutta kokonaisuus on sekavan sekä mielikuvituksettoman välimaastossa.

”Torquen” ehdoton tärppi on sen bonusmateriaali. Mukaan on lisätty bändin viimeiseksi tekeleeksi jäänyt demo vuodelta 1997. Neljän kappaleen äänite tuo hyvän lisän albumin jatkoksi ja noiden vetojen perusteella Torquella olisi ollut vielä jotain annettavaa.

”Circling”/”Erased”/”Sever”/”Isolation/Anger Mine” -nelikko porskuttaa vahvalla thrash-juntalla, josta grooven osuus on pudotettu minimiin. Kaikki neljä kappaletta ovat toimivia ja nokittavat helposti varsinaisen albumin materiaalin. Nelikko ansaitsee siis ehdottomasti tulla julkaistuiksi albumin kylkiäisenä.

Alkuperäisen levyn tuotantoon verrattuna uusintaotoksesta ei huomaa suurta eroa vuoden 1996 vastaavaan, joten tuon version omistavat eivät tästä paljoa kostu. Julkaisu jäänee lähinnä keräilijöiden löydöksi hyvän bonusmateriaalinsa ansiosta.

”Torque” ei ole unohdettu helmi, eikä edes erityisen hyvä tai mieleen jäävä albumi. Lähinnä se on muisto ajanjaksolta, jolloin metallimusiikissa elettiin muutosten aikakautta.

6-/10

Miika Manninen

1.H.L.S
2.Again
3.Nothing
4.Shooter
5.Dead You Lay
6.Choking
7.Forgotten
8.Pulled
9.Will Of Stone
10.Breed
11.Hand Over Fist
12.Circling
13.Erased
14.Sever
15.Isolation/Anger Mine

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here