Thy Kingdom Will Burn – Unclean EP (2018)

Thy Kingdom Will Burn on kotoisin Kouvolasta ja ryhmällä on ikää reilut kaksi vuotta. Yhtyeen musiikki on melodista death metalia, jossa on vaikutteita thrashista sekä doom metalista. Musiikista voi löytää yhtymäkohtia mm. Testamentin, Dark Tranquillityn sekä Paradise Lostin tuotantoihin.

Rivakalla temmolla käynnistyvä ”The Unbound Breed” ottaa luulot hienosti pois heti kättelyssä. Myös videobiisiksi päätynyt veto on hyvä valinta avaamaan levy ja kuulijan mielenkiinto herää taatusti. Thrashimman poljennon voimin vyöryvä nimibiisi jatkaa samaa laadukasta polkua kuin edeltäjänsä. Hyvät melodiat yhdistettynä vokalistin vahvaan ulosantiin tekevät myös tästä raidasta toimivan ja mielenkiintoisen.

Julkaisun kovin tuotos on säästetty viimeiseksi ja ”Black River” on yksinkertaisesti loistava biisi. Hienon ja raskaan sävellyksen ympärille rakennettu kappale iskee sen viimeisen ja ratkaisevan naulan arkkuun. Tarttuvaa melodiaa ja eeppisempää lähestymistapaa tarjoavana se nostaa mieleen samoja vahvoja tunteita kuin esimerkiksi Dismemberin alkupään materiaali.

”Unclean” esittelee kolme hyvää sekä ennen kaikkea valmiin kuuloista biisiä, joissa kaikissa on mukavasti potkua ja tarttumapintaa. Melodinen death metal on haastava genre ja siinä erottuminen vaatii poikkeuksellisen laadukasta työnjälkeä. Kouvolalaiset ovat tästä huolimatta oikealla tiellä ja loppujen lopuksi hyvät kappaleet ratkaisevat. Sellaisia Thy Kingdom Will Burnilta tämän julkaisun perusteella löytyy.

3½/5

Miika Manninen

1.The Unbound Breed
2.Unclean
3.Black River

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here