Thy Kingdom Will Burn – Thy Kingdom Will Burn (2021)

MAINOS:Kouvolasta tuleva Thy Kingdom Will Burn julkaisi odotetun debyyttilevynsä kesäkuussa. Bändin nimeä kantavaa teosta on ehditty jo hetki vartoa, sillä lupaavalle kuulostanut “Unclean“-EP ilmestyi kolmisen vuotta sitten.

Tuo kolmen kappaleen mittainen näyttö esitteli oppirahansa makselleen ja tehokkaan kuuloisen melodisen death metallin osaajan. Tuon julkaisun perusteella odotukset täyspitkää kohtaa nousivat suuriksi. Nyt, kolme vuotta myöhemmin bändin uusia metkuja päästään viimein kuulemaan.

Tallella on samankaltainen raskas jämäkkyys, kuin kolme vuotta sitten mutta itse sävellykset jäävät yllättävän keskinkertaisiksi. Biisit eivät ole kuuntelukelvottomia, mutta ne ovat harmittavan geneerisiä ja perusvarmoja suorituksia muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta.

Kokonaisuutena “Thy Kingdom Will Burn” on pieni pettymys. Tuntuu kuin bändi ei olisi täysin luottanut itseensä ja pelannut turhan paljon varman päälle. Levyn parhaat hetket, kuten “Unclean”-EP:n nimikkobiisi, “Through The Storm” ja erityisesti “The Black Riverin” tunnelmoivampi ilmaisu nousevat selkeästi esiin ja tällaisia syvyyspommeja olisi saanut olla mukana enemmän. Ei huono, mutta parannettavaa jää.

7-/10

Miika Manninen

1. The Awakening
2. Alone I Stand
3. Follow The Fallen
4. Rise Against
5. The Black River
6. In Company Of Wolves
7. Unclean
8. Through The Storm
9. War!
10. Season Of Sorrow

 

+ artikkelit

Lappeenrannasta kotoisin oleva, nykyinen siilinjärveläinen, joka on hengittänyt ja syönyt metallimusiikkia 20 vuoden ajan. Tutustuminen "alaan" tapahtui perinteisen heavy metalin myötä ja myöhemmin musiikkimaku onkin laajentunut runsaasti metallin saralla. Elämääni runsasta lisäväriä musiikin lisäksi tuovat perhe, sekä jonkinasteinen urheiluhulluus.