Kuunvaloa pimeneviin iltoihin – Distress Of Ruinin uusi musiikkivideo Solace Of The Night katsottavissa

Kuva: Samuli Kuittinen
MAINOS:Tiedote 27.9.2021

Kotimainen tunnelmallista melodista death metallia soittava Distress of Ruin laittaa alkavan syksyn kunniaksi katseet kohti taivasta julkaisemalla uuden singlen “Solace Of The Night” musiikkivideoineen.

Spotify: https://open.spotify.com/album/4quBlseP4StCSvrZGQ9VuV?si=iyjsarxaTqebLbXenZka4A&dl_branch=1
Deezer: https://www.deezer.com/en/album/253371162
Apple Music: https://music.apple.com/us/album/solace-of-the-night-single/1582292001?uo=4

“Uusi single Solace of the Night ei edusta perinteisintä Distress of Ruinia, sillä kappaleen melankolia ja maltillinen tempo ovat entistä vahvemmin läsnä aiemmin totutun kitarariffittelyn sijaan”, kitaristi-säveltäjä Simo Niiranen kuvailee.

“Kappaleelle on haettu tunnelmia yön mystiikasta sekä oman mielen kipeistä kohdista. Ajoittain kappaleesta voi löytää jopa hartaita sävyjä”, laulaja Lauri Ruotsalainen jatkaa.

“Kappale kertoo pimeyden ja luonnon voimaannuttavista vaikutuksista. Omiin varjoihin tutustumista kuunvalossa, turvassa tähtitaivaan alla, kaukana kaupungin valoista ja hektisyydestä. Yhteyden kokemuksesta heidän kanssaan, jotka samaa yötaivasta ihastelevat omine kipuineen ja iloineen. Myös kiitollisuutta niille ihmisille, jotka jakavat valoaan toisen pimeyteen”, pohtii Niiranen

Musiikkivideosta vastasivat joensuulaiset Oskari Nevalainen ja Kirsi Sonninen, joiden käsittelyssä kappaleen tarina sai visuaalisen muotonsa.

“Alusta asti, kun tarinaa lähdettiin suunnittelemaan, päätimme olla selittämättä biisin ja sanoitusten kaikkia merkityksiä”, Sonninen myhäilee

“Suunnitteluvaiheessa, kun kappaletta kuuntelimme, näimme kohtauksista välähdyksiä, värejä ja tunnetiloja. Lähdettiin siitä poimimaan eri elementtejä ja koostamaan tarinaa näiden pohjalta. Biisille avautui uusia ja syvällisempiä merkityksiä, kun tarinaa pääsi rakentamaan editointipöydällä. Meitä yllätti se kuinka paljon sanojen takana lopulta löytyikin symboliikkaa. Niiden pohjalta alkoi syntyä idea ja ideasta valmis tuotos”, jatkaa Nevalainen

https://www.facebook.com/distressofruin
https://www.instagram.com/distressofruin/
https://www.youtube.com/watch?v=oSM-BCSO7ls
https://sptfy.com/DOR


Kuva: Samuli Kuittinen
Lähde: Distress Of Ruin

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.