The Phantom Of Phobos – From A Dead Channel (2018)

0
321

Omien sanojensa mukaan Oulu-Helsinki-Verona-München-Mars -akselilla operoiva mystinen nelikko The Phantom Of Phobos pisti ulos debyyttialbuminsa elokuun puolessa välissä. Bändin musiikki on mielenkiintoinen yhdistelmä The Gatheringin tarttuvampaa tuotantoa yhdistettynä Faith No Moren sekä Nine Inch Nailsin tummempaa tarjontaan. Mukana on myös progressiivista väriä ja raskaita metallisävyjä.

”Mystinen nelikko” terminä siitä syystä, että soittajista ei nopealla googlauksella löytynyt enempää infoa kuin että heidät on nimetty levyn kansitietoihin nimillä ”I, II, XX ja XIX”. Musiikkia kuunnellessa saa helposti kuvan, että salamyhkäisyyden taakse kätkeytyy suurella todennäköisyydellä runsaasti kokemusta sekä osaamista alalta. ”From A Dead Channel” on nimittäin pätevä debyyttialbumi.

Kappalemateriaali on helppoa kuunneltavaa, mutta silti se haastaa ottamaan itseään työn alle uudelleen. Levyn parissa huomaa nopeasti viihtyvänsä ja muutama ässäbiisi (”No Signal” ja ”Made Of Stars”) potkivat maistuvien kertosäkeidensä ansiosta jopa hittipotentiaalia tihkuen.

Levyn avauspuolikas tarjoaa ne suurimmat tunteet ja onnistumiset, jollaisia toivoisi kuulevansa tulevilla julkaisuilla lisää. Hyvä potku ei aivan kanna koko matkaa ja loppupään materiaali alkaa hieman puhalluttaa. Mitään pahaa sakkausta ei koeta ja kokonaisuutena yhtye jää tuntuvasti plussan puolelle savottansa päätteeksi.

The Phantom Of Phobos on kasannut onnistuneen ensilevyn, josta huokuu potentiaali. Mukana on jo nyt tarttuvuutta, omaleimaisuutta sekä suuri määrä osaamista, joiden avulla mennään vielä pitkälle. Jopa Marsiin asti.

7+/10

Miika Manninen

1.Collide
2.Phobia
3.Brother Mine
4.No Signal
5.Made Of Stars
6.Of The Undead
7.Cydonia
8.Counterkarma

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here