Sirenhex – Sirenhex (2018 Demo)

Los Angelesista ponnistava Sirenhex pudottaa pommin avausdemollaan. Viime vuonna perustettu heavy metal -yhtye kävi raapimassa kasaan ensimmäisen levytyksensä kalifornialaisessa 1008 Recording Studiossa alkuvuodesta ja jälki on komeaa.

Ensimmäisenä lopputulosta kuunnellessa yllättää sen laatu. Äänimaailma nimittäin on sen kuuloinen, ettei heti uskoisi demoa kuuntelevansa. Soundit ovat kirkkaat, eikä minkäänlaista tunkkaisuutta ole kuultavissa.

Bändin musiikkityylin juuret ovat vankasti perinteisen heavy metalin maailmassa, mutta mukana on myös vaikutteita speed – ja thrash-puolelta. Etenkin levyn avaava ”Brujas Del Metal” voisi hyvinkin olla useamman 1980-luvulla vaikuttaneen, kyseisten genrejen edustajien tekele. Muissa kappaleissa puolestaan voidaan löytää kaikuja esimerkiksi Iron Maidenin ja Dion tuotannosta, mutta Sirenhexilla on vaikutteista huolimatta oma tyylinsä.

Levyn kappaleista avauskaksikko ”Brujas Del Metal”/”Waves Of Scorn” toimivat jo hyvin ja antavat viitteitä bändin kunnosta, mutta ”Siren´s Cry”/”Hexed” -duo menee vielä pykälän verran kovempaa. Kumpikin biisi on energinen ja tarttuva sävellys, joista erityisesti päätöskappale ”Hexed” potkii jo sen verran, että biisi kannattaa ehdottomasti tsekata. Hyvän biisimateriaalin ja toimivan tuotannon lisäksi Doron jenkkirundilla lämppärinä viime vuonna toiminut bändi kuulostaa pelaavan hyvin yhteen, vaikka kyseessä on suhteellisen tuore yhtye.

”Sirenhex” on ehdottomasti tutustumisen arvoinen julkaisu, mutta pienenä haasteena mainittakoon levyn saatavuus, jos siis fyysistä julkaisua metsästää. Demoa on nimittäin painettu vain 100 kappaleen erä, eli CD-version saanti voi olla haasteellista.

Bändi on onnistunut komeasti, sillä demon neljästä kappaleesta kaikki ovat vähintäänkin hyviä sävellyksiä ja jenkkiviisikko onnistuu jopa saamaan muutaman hyvän korvamadon aikaan reilut 18 minuuttia juoksevan debyyttilevytyksensä aikana. Harvoin törmää bändiin, joka olisi jo demovaiheessa näin valmiin kuuloinen ja liikkeellä kypsän materiaalin kera. Potentiaalia siis löytyy ja tämä porukka kannattaa painaa ehdottomasti mieleen tulevien levytysten osalta.

4-/5

Miika Manninen

1. Brujas Del Metal
2. Waves Of Scorn
3. Siren’s Cry
4. Hexed

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän