Sinisthra – The Broad And Beaten Way (2020)

Etelä-Suomesta käsin operoiva Sinisthra teki paluun levytyskantaan pitkän tauon jälkeen ”The Broad And Beaten Wayn” ilmestyttyä toukokuussa. Debyyttilevystä ”Last Of The Stories Of Long Past Glories” on nimittäin ehtinyt vierähtää jo 15 vuotta.

Sinisthran musiikkityylin sijoittaminen yhteen kategoriaan ei ole helppo tehtävä, sillä melankolissävytteistä metallia esittävä ryhmä maalailee tuotantoaan laajalla värimaailmalla. Mukana on goottisävyjä, progressiivisempaa tunnelmointia sekä vaikutteita doom metallista.

Albumin materiaali on tempoltaan rauhallisesti etenevää tunnelmointia, eikä nopeita iskuja kuulla. Amorphiksen riveistä parhaiten tunnettu vokalisti Tomi Joutsen tekee levyllä komean suorituksen ja miehen tulkinta tuo eloa sävellyksiin. Kappalemateriaalin osalta puolestaan suoritus jättää hyvistä puitteista huolimatta toivomisen varaa ja tarttumapinta jää ohueksi.

”The Broad And Beaten Way” ei ole helppo levy. Siltä on turha odottaa suoraviivaisia ja tarttuvia hyökkäyksiä, jotka jäisivät kerrasta mieleen. Suurimmaksi kompastuskiveksi nousee kappalemateriaali, joka ei yksinkertaisesti nouse lentoon. Lopputulos jää odottamaan useampaa ”Closely Guarded Distancen” kaltaista onnistumista. Kyseinen biisi on koko 13 minuutin komeudessaan albumin hienoin hetki, mutta muun materiaalin seassa se jää turhan yksin.

6½/10

Miika Manninen

1. Eterne
2. Closely Guarded Distance
3. Halfway To Somewhere Else
4. Morningfrail
5. Safe In The Arms Of Everlasting Now
6. Ephemeral

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here