Segmentia – Shanghai EP (2019)

Mainos:
Saarihelvetti

Segmentia on mielenkiintoinen bändi. Seinäjokelainen ryhmä aloitti covereiden parissa vuonna 2012, mutta vasta kuluvan vuoden alussa nykyinen muoto alkoi hahmottua ja yhtye sai nimensä. Samalla käynnistyi oman materiaalin kirjoittaminen ja lokakuussa ilmestyi ensimmäinen EP ”Shanghai”.

Bändi yhdistelee musiikissaan popin, rockin sekä metallin osia ja lopputulos on ensimmäiseksi julkaisuksi tasokas. Tarttuvia kertosäkeitä, korvia hiveleviä melodioita ja pienimuotoista hittipotentiaalia; näistä rakennuspalikoista on tehty ”Shanghain” sisältämät kuusi kappaletta. Sävellyksistä on vaikea löytää huomautettavaa, eikä tällaista lopputulosta tule usein vastaan. Tämän kokoluokan annoksena Segmentian materiaali maistuu hyvin ja on mielenkiitoista nähdä, kuinka työn alla oleva täyspitkä aikanaan kantaa.

”Shanghai” on onnistunut pelinavaus, joka lupaa hyvää tulevaisuutta silmällä pitäen. Bändi on onnistunut rakentamaan biiseihinsä mukaansa tempaavia osia ja kertosäkeet tarttuvat kuin flunssa päiväkodista. Pieni miinus tulee vokalistin kankeasta englannin lausumisesta, joka särähtää korvaan väistämättä. Tämä ei onneksi haittaa tahtia liikaa. Muutoin laulajatar hoitaa tonttinsa hyvin ja hänen äänensä sopii tämänkaltaiseen materiaaliin loistavasti. ”Shanghai” kannattaa ottaa lähempään syyniin, mikäli tahtoo levylautaselleen helposti lähestyttävää hyvän mielen musiikkia.

3½/5

Miika Manninen

1.iVORY tOWER
2.No Resistance
3.Silver Lining
4.Shanghai
5.Remedy
6.Dance

 

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän