Scarlet Desire – Maiden Of Snow CDS (2021)

Levyarvioijan työn yksi parhaita puolia on se, että usein pääsee todistamaan ja kokemaan yhtyeiden kehityskaaria. Joskus levy levyltä ja toisinaan taas kappale kappaleelta. Kansainvälisestä osaamisesta koostuva Scarlet Desire edustaa näistä jälkimmäistä. Kokoonpanolta kuultiin vuonna 2019 Cry For Your Name -singlebiisi ja nyt tarinaa jatkaa ”Maiden Of Snow”.

Edeltäjänsä tavoin yhden biisin single kulkee samoja polkuja mahtipontisen sinfonisen metallin maailmassa. Kuten kaksi vuotta sitten, niin myös nyt taustat ovat kunnossa ja tuotantopuoli on hiottu viimeisen päälle. Tämä on osa-alue, jolla Scarlet Desire kampittaa suuren osan kilpakumppaneistaan.

”Cry For Your Name” oli hyvin toteutettu kappale, mutta kuten tiedetään on sinfoninen metalli kohtuullisen haastava genre ja siinä erottuminen edukseen vaatii paljon. Biisi jätti hieman toivomisen varaa, mutta kaksi vuotta myöhemmin on havaittavissa huomattavaa kehitystä ja lopputulos on onnistuneempi sekä tehokkaampi.

Kreikkalainen Danae Komodromou laulaa edelleen upeasti ja kitaristi Esa Mikkola on onnistunut sävellystyössään paremmin. Monista yhteyksistä tuttu Oliver Palotai puolestaan on rakennellut jälleen biisiin toimivat orkestraatiot ja aikanaan Twilightningin riveissä laulanut Heikki Pöyhiä antaa äänellään lisää syvyyttä kappaleeseen.

”Maiden Of Snow” ei ole massiivinen hitti, mutta se on onnistunut sävellys joka osuu heti ensi yrittämällä maaliinsa. Biisissä on iso lataus mahtipontisuutta ja tällä kertaa myös enemmän tarttuvuutta sekä tehokkuutta. Näillä osa-alueella bändi on ottanut suurimmat kehitysaskeleet ja tämän näytteen perusteella kuulisi seuraavaksi mielellään koko levyllisen Scarlet Desiren osaamista.

3½/5

Miika Manninen

  1. Maiden Of Snow

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here