Roadog – Reinventing The Wheels (2018)

MAINOS:

Espoosta ponnistava Roadog sylkäisi ulos debyyttitäyspitkänsä “Reinventing The Wheels” lokakuussa. Kyseessä on vuonna 2013 perustettu yhtye, jonka musiikkityyli seikkailee raskaan sekä riffivetoisen stoner rockin ja heavyn maailmassa. Bändi ilmoittaa innoittajikseen mm. Fu Manchun sekä Monster Magnetin. Havaittavissa on myös ajoittaista Volbeat-sivumakua.

Levyn tuotannon ja sovitusten toteutus on onnistunut hienosti. Juuri sopivan rosoinen soundimaailma, säröbasso ja läskirummut yhdistettynä bändin hyvää grooveen. Erityisesti vokalisti Kristian Johanssonin riittävän räkäinen, mutta samalla melodinen tulkinta nousee esiin.

Ainoa ja ratkaiseva miinus tulee kappalemateriaalista. Roadogin biisejä kuunnellessa fiilis on kuin nyrkkeilymatsissa. Sellaisessa, jossa oma suosikki on vahvoilla, mutta se viimeinen tyrmäykseen johtava isku jää puuttumaan. Materiaali on tasaista eikä kokonaisuuteen mahdu yhtään huonoa vetoa. Yksinkertaisesti sanottuna tämä levy jää huutamaan  todellista ässäbiisiä, joka räjäyttäisi pankin.

”Reinventing The Wheels” ei nimestään huolimatta keksi pyörää uudelleen, mutta melskaa mukavan tehokkaasti olemassa olevien keinojen voimin. Espoolaisilla on käsissään toimiva konsepti, jota kehittämällä seuraavalla levyllä osutaan leukaperiin jo pykälää kovemmin.

7/10

Miika Manninen

1.The Hunt
2.Reinventing The Wheels
3.Demon Of Satisfaction
4.Fifteen Pounds
5.Apollean Sands
6.Empire
7.Immoral/Immortal
8.Red Angels

+ artikkelit

Lappeenrannasta kotoisin oleva, nykyinen siilinjärveläinen, joka on hengittänyt ja syönyt metallimusiikkia 20 vuoden ajan. Tutustuminen "alaan" tapahtui perinteisen heavy metalin myötä ja myöhemmin musiikkimaku onkin laajentunut runsaasti metallin saralla. Elämääni runsasta lisäväriä musiikin lisäksi tuovat perhe, sekä jonkinasteinen urheiluhulluus.