Rave the Reqviem – Fvneral [sic] (2018)

Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva tai kuvassa ilmoitettu valokuvaaja.

Ruotsalainen Rave the Reqviem tarjoili levyllisen elektro-industrialista rockin ja metallin ristisiitosta päättyneen vuoden marraskuussa. Ennakkoon tuli mieleen onko tässä uusi ottelija samaan sarjaan mm. Amaranthen ja Metaliten kanssa? Kyseessä ei ole uusi tapaus, vaan vuonna 2011 perustettu yhtye ja ”Fvneral [sic]” on heidän kolmas albuminsa.

Levyä kuunnellessa huomio kiinnittyy välittömästi hienosti toteutettuihin sävellyksiin ja erityisesti vokalistien vahvaan suoriutumiseen. Kappaleissa mennään häpeilemättä ysäridiscohittien maailmaan ja parissa kohdassa tarttumavaara on ilmeinen. Materiaalissa on monipuolisuutta, mutta 11 biisiin mahtuu myös tyhjäkäyntiä sekaan. Parhaat sävellykset jaksavat kiinnostaa ja niitä ottaa mielellään kuunteluun, eikä siltä osin puhuta kertakäyttökamasta. Heikompi materiaali puolestaan unohtuu lähes saman tien.

Albumin onnistuneimmat hetket koetaan ”Are You Happy Now, Fidelion” rankemman tykityksen, ”Horizonin” melodisuuden sekä ”Illvminate Men” hittipotentiaalin parissa. Viimeisimpänä mainittuun on ladattu suuret panokset ja kappale tarjoaa komeaa melodiaa, raskaampaa ilmaisua sekä laulajien hienoa yhteispeliä. Myös päätösbiisinä toimiva, eeppinen ja tunnelmallinen instrumentaali ”For They Shall Inherit The Earth” on hieno sävellys.

Rave the Reqviem yllättää positiivisesti ja ”Funeral [sic]” on parhaimmillaan vetovoimainen levy. Kappaleet ovat helppoa kuunneltavaa ja ovat sopivan mittaisia. Tarttumapintaa löytyy hienojen melodioiden sekä mieleen jäävien kertosäkeiden muodossa. Hutilaukauksia on suitsutuksesta huolimatta jäänyt sekaan ja kokonaisuus jää tästä syystä vajaaksi.

Kaikesta huolimatta ennakkoluulot kannattaa viskata sivuun ja antaa tälle albumille mahdollisuus. ”Fvneral [sic]” ei ole elämää suurempi teos, mutta sen muutamista huippuhetkistä on hankala olla pitämättä.

7+/10

Miika Manninen

1.Fvneral [sic]
2.Skydweller
3.Saint Jvdas
4.Are You Happy Now, Fidelio
5.Horizon
6.Ghost Royale
7.Ovtnvmbered
8.Illvminate Me
9.Crack The Sky
10.Till Death Do Me Part
11.For They Shall Inherit The Earth

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän