Pystyyn Kuolleet Hipit – Pako Todellisuudesta (2019)

Mainos
Saarihelvetti

Tampereelta käsin operoiva Pystyyn Kuolleet Hipit julkaisi debyyttialbuminsa syyskuun lopussa. Vuodesta 2013 toiminut yhtye on ehtinyt kasata itselleen mainetta vahvana sekä energisenä livebändinä kotiseudullaan ja nyt on vuorossa ”Pako Todellisuudesta” -niminen pitkäsoitto.

Yhtyeen musiikki on kombinaatio 2000-luvun metallia, rockia sekä punkkia ja laulupuoli puolestaan vedetään rap/hiphop-tyylisesti. Ei välttämättä omaperäisin yhtälö, mutta levyn kimppuun käy silti mielenkiinnon saattelemana.

”Pako Todellisuudesta” pyörähtää käyntiin introna toimivan nimikkobiisin voimin ja odotukset nousevat heti korkeiksi. Musiikin luoma tunnelma on lähes sama, kuin aikanaan nuoruudessa ensikosketus Linkin Parkin tuotantoon. Voisiko tässä olla vastaavanlainen ”jytky” tulossa?

”Mihin tie vie” saa kunnian olla ensimmäinen varsinainen kappale ja se onnistuu jatkamaan intron viitoittamalla tiellä. Tästä eteenpäin jälki on yllättäen vähintään sekavaa, eikä onnistuneesta alusta ole enää tietoakaan. Biiseissä on siellä täällä toimivia osia mm. parin rullaavaan kertosäkeen muodossa, mutta kokonaisuutena sävellykset jäävät heikoiksi.

Toinen suuri miinus tulee laulusuorituksista. Henkilökohtaisesti en ole rap/hiphop -tyylistä vokalisointia vastaan, mutta tässä tapauksessa kyseinen tulkinta ei osu täysin yksiin sävellysten kanssa. Myös päihteiden värittämät lyriikat tuntuvat lähinnä hämmentäviltä ja ne menevät pahemman kerran ohi. ”Betonii naamaan/esitän laamaa” tai ”Rakastellaan auringon laskus/markkerit taskus” -tyyliset riimit osunevat paremmin maaliinsa jossain muussa kohderyhmässä.

Pystyyn Kuolleet Hipit onnistuu hämmentämään debyyttilevyllään ja siinä sivussa bändi on myös saanut aikaan pari onnistumista sävellysten osalta. Tamperelaisilla tuntuu kritiikistä huolimatta olevan vahva ajatus siitä, mitä he ovat tekemässä ja mihin aiotaan mennä jatkossa. ”Pako Todellisuudesta” löytää varmasti oman yleisönsä, mutta se tulee myös jakamaan mielipiteitä rajusti.

6-/10

Miika Manninen

1.Pako Todellisuudesta
2.Mihin Tie Vie
3.Betonii Naamaan (Bob Marley-olot)
4.Hypnoosissa
5.Transsitanssi
6.Yuna
7.7
8.L.S.D
9.Mari
10.Utah & Ether

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän