Phoenix Titan – Avatar Of Fire (2019)

Hyvinkäältä tuleva Phoenix Titan julkaisi debyyttialbuminsa ”Avatar Of Firen” viime vuoden syyskuussa. Kuutisen vuotta toiminut yhtye edustaa Accept/Judas Priest-henkisen melodisen heavy/power metallin kategoriaa, eikä äijien ensi isku ole lainkaan huonompi esitys.

Viisikkona operoiva bändi kyhäili levylleen yhdeksän biisiä, jotka kuljettavat kuulijaa tiukasti otteessaan pitävän 40-minuuttisen ajan. Kappalemateriaali on äärimmäisen tasaista keskenään, mutta rima on hilattu sen verran korkealle, että genren keskikasti jää kauas taakse ja kyseessä on tasokas albumi. Yhtään suurta hittiä ei ole vielä mukaan päässyt, mutta potentiaalia sellaisen tekoon kyllä löytyy.

”Avatar Of Fire” kannattaa ottaa haltuun, jos haluaa levylautaselleen hyvin tehtyä sekä mukaansa tempaavaa metallimusiikkia. Phoenix Titan ei keksi pyörää uudelleen, mutta vanhat ja hyvät konstit ovat hienosti hallussa. Tämän perusteella Hyvinkään nimeä ei ehkä vielä muuteta Hevinkääksi, mutta kyseessä on silti mainitsemisen arvoinen julkaisu.

8-/10

Miika Manninen

1. Torment Of Vanity
2. Metal Shark
3. Accused
4. Ride For Vengeance
5. Will I Ever Find My Peace
6. Napalm Phoenix
7. (In)sanity
8. The Game
9. Chosen One

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here