Notio – Lucid Dreams For Sale (2019)

Notio on mielenkiintoinen uusi tuttavuus. Kyseessä on kahden miehen projekti, joka on perustettu vuonna 2015. Kaksikon musiikki on progressiivissävytteistä metallia, jossa on vaikutteita esimerkiksi System Of A Downin sekä Anatheman tuotannoista. Seassa on myös rockimpaa poljentoa ja kaiken kaikkiaan kyseessä on monipuolinen kattaus.

”Lucid Dreams For Sale” on Notion ensimmäinen täyspitkä ja kyseessä on konseptialbumi. Futuristiseen maailmaan sijoittuvan tarinan ympärille kyhätty kokonaisuus osoittautuu haastavaksi, mutta samalla päteväksi pelinavaukseksi.

Yhdeksän raitaa ja reilut 40 minuuttia kellottava albumi ei ole sopivasta pituudestaan huolimatta urakka helpoimmasta päästä. Monipuolinen musiikki ottaa aikaa avautuakseen ja soittokertoja tarvitaan useita. Vaivannäkö on tässä tapauksessa sen arvoista, sillä kyseessä on hyvä levy.

Albumin parhaissa kappaleissa on mukavasti tarttumapintaa, hyviä melodioita ja suuria kertosäkeitä. Erityisesti ”Chosen Roadin” ja ”Precious Lifen” kaltaiset syvyyspommit antavat hyvän kuvan Albert Ollin sävellystaidosta. Kokonaisuus ei ole silti vielä täysin onnistunut, sillä seassa on myös muutama vaatimattomampi biisi. Debyytiksi ”Lucid Dreams For Sale” on heikkouksistaan huolimatta hyvä sekä tutustumisen arvoinen suoritus. Tämä albumi kannattaa ottaa haltuun, jos tahtoo haastaa itseään ja kuulla jotain erilaista.

7/10

Miika Manninen

1.WYSIATI
2.Everlasting Hardships
3.Social Chip
4.Twisted Mind
5.The Chosen Road
6.E.G.O (Eternally.Growing.Object)
7.Ideological Brain Removal
8.Mystery
9.Precious Life

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here