Nine Shrines – Retribution Therapy (2019)

MAINOS:

Ohion Clevelandista kotoisin oleva Nine Shrines saapui haastamaan metalcore-maailmaa debyyttialbumillaan huhtikuun alussa. Yhden EP:n vuonna 2017 julkaissut viisikko hakee jalansijaa ylikansoitetusta genrestään sekoittaen musiikkiinsa mausteita rockista sekä groove -ja nu-metalista.

Amerikkalaisten tehtävä ei ole helppo, eikä ”Retribution Therapy” ole vielä matkalippu tähtiin. Bändin soundi on hyvin samanlainen, kuin monilla muilla kaltaisillaan ja biisimateriaali puolestaan on suurelta osin tusinakamaa. Välillä esiin nousee esimerkiksi Five Finger Death Punch -tyyppisiä sävyjä, mutta vokalisti Chris Parketny ei ole edes samalla seinällä 5FDP:n Ivan L. Moodyn kanssa.

Jottei homma menisi täysin pyyhkeiden heittelyksi ja täydeksi lynkkaukseksi, on levyllä omat hetkensä. Niitä ei ole paljon, mutta sen kuuluisan tunnelin päässä näkyy valoa. Matkaa on edessä paljon, mutta esimerkiksi albumin lopulle sijoitettu ”Ghost” omaa pientä tarttumapintaa. Biisin kertosäe on kuin liveolosuhteisiin tehty ja tämän kaltaista materiaalia toivoisi kuulevansa jatkossa enemmän.

Kokonaisuutena ”Retribution Therapy” on vielä kasvoton levy. Se ei nouse esiin lukemattomien kaltaistensa täyttämästä keskinkertaisuuden suosta, mutta myös huonompia yrittäjiä mahtuu runsaasti sekaan. Annetaan Nine Shrinesille pari vuotta aikaa kasvaa ja kehittyä. Seuraavalla levyllä eväät riittänevät jo pidemmälle.

6/10

Miika Manninen

1.Nimrod
2.Retribution Therapy
3.Chain Reaction
4.Ringworm
5.Happy, Happy
6.Dead
7.Hymn
8.Conjure
9.Pretty Little Psycho
10.Ghost
11.Sick Like Me
12.Counterfeit

+ artikkelit

Lappeenrannasta kotoisin oleva, nykyinen siilinjärveläinen, joka on hengittänyt ja syönyt metallimusiikkia 20 vuoden ajan. Tutustuminen "alaan" tapahtui perinteisen heavy metalin myötä ja myöhemmin musiikkimaku onkin laajentunut runsaasti metallin saralla. Elämääni runsasta lisäväriä musiikin lisäksi tuovat perhe, sekä jonkinasteinen urheiluhulluus.