Mind Abduction – Comet (2018)

Raumalainen Mind Abduction palasi levynjulkaisutalkoisiin neljän vuoden tauon jälkeen, kun positiivisen vastaanoton saaneelle debyytille (”Monolith” 2014) siunaantui seuraaja kesäkuussa. Bändin musiikkityylin kategoriointi ei ole helppoa, sillä mukana on vaikutteita laajalti aina rockista raskaampaan ja progressiivisempaan metalliin.

”Comet” ei ole helppo levy ja ensimmäisten kuunteluiden perusteella materiaali tuntuu työläälle, jopa mitäänsanomattoman heikolle. Siellä täällä on pientä tarttumapintaa, mutta kokonaisuudesta ei saa kiinni millään. Albumi tarvitsee paljon aikaa ja useita kuuntelukertoja, jotta kappaleisiin pääsee sisään toden teolla.

Vaivannäkö palkitaan, sillä biisit alkavat hengittää kärsivällisen kypsyttelyn jälkeen ja erityisesti albumin alkupäästä löytyy vahvoja hetkiä. Lyhyen intron jälkeen starttaava ”Spring” esittelee levyn raskainta osastoa nopeamman ja progressiivisen otteen saattelemina. ”Wavelenghts” tuo mukaan hyviä kitara -sekä laulumelodioita ja levyn nimibiisi on avauspuolen ehjin kokonaisuus, kappaleen noustessa levyn parhaimmistoon.

Toisella puolikkaalla vauhti hyytyy ja hyvä draivi katoaa. Sävellykset eivät enää herää samalla tavoin eloon, kuin alussa ja materiaali jää sieluttomaksi. Levyn päättävä ”The Fields” korjaa tilannetta ja kokonaisuus jää plussalle.

Bändin tiimipeli kuulostaa levyllä toimivalle, vokalisti Tuomas Peren noustessa koneiston vahvimmaksi osaksi. Kyseessä on vahva tulkitsija, joka pystyy tuomaan eloa ryhmän kappaleisiin. Mieheltä taipuu tumman pehmeä rock-ilmaisu örinän ohessa ja rankemmasta ulosannista mieleen tulee In Flamesista tuttu Anders Fridén.

Parhaimmillaan ”Comet” tarjoaa hyvää taustamusiikkia ja esimerkiksi levyn parhaaksi vedoksi nousevan päätösbiisi ”The Fieldsin” aikuisrockiin nojaava lähestymistapa jää mieleen. Muun materiaalin seassa on liikaa harhailevaa tyhjäkäyntiä, joka rikkoo kokonaisuutta, eikä albumista saa irti niin paljoa kuin bändin potentiaali sallisi.

6½/10

Miika Manninen

  1. Welcome
  2. Spring
  3. Wavelenghts
  4. Comet
  5. Blindfold
  6. Streams
  7. Ocean of Stone
  8. The Fields

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän