Metalli Inc. – Raskas Taakka (2020)

Metalli Inc. on yhden miehen projektina käynnistynyt, mutta nopealla aikataululla täysikokoiseksi bändiksi kasvanut debytantti. Juuri ilmestynyt ”Raskas Taakka” on siis suomen kielellä esitettyä ja riffivetoista metallia soittavan yhtyeen ensimmäinen levy.

Albumi käynnistyy lupaavasti, kun energinen avauskappale ”Minä”, pyörähtää soimaan. Biisissä on hyvää draivia ja mukavasti tarttuvuutta. Seuraavana vuoroon tulee jo keväällä sinkkuna julkaistu ”Propagandaa!”. Kappaleen riffi on vahvasti Trio Niskalaukaus-henkinen ja avausraidan tapaan hyvä ote säilyy.

Asiallisen alun jälkeen tapahtuu jotain. Sävellysten taso laskee yllättäen, eikä niistä löydy enää samankaltaista vetovoimaa, kuin avauskaksikosta. Biisi toisensa jälkeen rullaa ohi jättäen vain jälkeensä toivon siitä, että seuraava raita pelastaisi ja nousisi alun tasolle. Tällaista pelastavaa koukkua, joka nostaisi pedon takaisin esiin syvyyksistä ei yrityksestä huolimatta löydy ja lopputulos jää keskinkertaiseksi.

”Raskas Taakka” sisältää muutaman hyvän hetken, mutta kokonaisuutena lopputulos jättää toivomisen varaa. Bändillä on vielä tekemistä oman tyylinsä löytämisessä, sillä työn jälki kuulostaa tällä hetkellä jo valmiiksi pureskellulle sekä aiemmin useampaan otteeseen onnistuneemmin tehdylle. Pari valoisaa hetkeä antaa viitteitä paremmasta tulevaisuudesta, mutta nyt ollaan vielä vahvasti jumissa keskinkertaisuuden suuressa suossa.

6/10

Miika Manninen

1. Minä
2. ”Toive”-intro
3. Propagandaa!
4. V.J.K.P.S.P.
5. Sanaa sanaa vastaan
6. Syntisen laulu
7. Kaksi ihmistä
8. Peto
9. ”Luanikast reissu!”-intro
10. Venematka
11. Suojelusenkeli

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here