Metalite – A Virtual World (2021)

Ruotsalainen Metalite ponnahti metalliväen tietoisuuteen vuonna 2017. Debyyttialbumi ”Heroes In Time” tarjoili pop-vaikutteista melodista bile-power metallia, josta ei ollut vaikea löytää yhtymäkohtia esimerkiksi Amaranthen tuotantoon. Tuon levyn perusteella bändiltä uskalsi odottaa enemmän jatkossa.

Jos Metaliten pelinavaus oli jopa yllättävän toimiva, ei pari vuotta myöhemmin ilmestynyt kakkoslevy ”Biomechanicals” onnistunut täysin lunastamaan tuota potentiaalia. Albumi jäi suurelta osin sieluttoman kuuloiseksi ja materiaali oli kertakäyttöisempää kuin mitä sen edeltäjällä oli tarjota.

Nyt päivänvalon näki kolmas albumi, joka kantaa nimeä ”A Virtual World”. Musiikillisesti ruotsalaiset eivät ole poistuneet mukavuusalueeltaan ja kupletin juoni on sama kuin ennen. Bändi luottaa yltiömelodiseen pommitukseen, jossa kertosäkeisiin on lyöty suuret panokset ja päälle on raastettu juustoa isolla raastimella.

Biisimateriaali kuulostaa ensimmäisillä kuunteluilla lupaavalle, mutta kuten edellisellä levyllä, myös ”A Virtual World” jää suurelta osin parin kuuntelukerran helmeksi. Kappaleissa ei muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta ole sellaista tarttumapintaa, että niitä jaksaisi kuunnella uudelleen ja uudelleen. Pahimmillaan materiaali vaipuu tylsyyden puolelle ja maltillisesta 11 raidan sekä vajaan 48 minuutin mitastaan huolimatta koko setin läpikäynti ei enää pidemmän tutustumisen jälkeen maistu.

Kokonaisuutena ”A Virtual World” ei tarjoa massiivista kuuntelunautintoa, mutta se sisältää muutaman hyvän hetken. ”We´re Like The Fire” ja ”Peacekeepers” sisältävät sellaista energisyyttä sekä tarttuvuutta, mitä bändin toivoisi pystyvän luomaan enemmän. Nyt nämä pari huippuhetkeä ovat turhan yksin kannatellakseen muutoin harmaata massaa edustavaa materiaalia.

6+/10

Miika Manninen

1. A Virtual World
2. Cloud Connected
3. Talisman
4. Beyond The Horizon
5. Peacekeepers
6. The Vampire Song
7. We´re Like The Fire
8. Artificial Intelligence
9. Alone
10. Running
11. Synchronized

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here