Merta – Kokonainen (2020)

MAINOS:Suomeksi laulettua modernia raskasta rock/metallihybridiä soittava Merta julkaisi debyyttialbuminsa kuun alussa. ”Kokonainen”-nimeä totteleva levy jatkaa siitä mihin ”Puolikas”-EP jäi viime vuoden puolivälissä.

Keravalainen bändi yhdistelee musiikissaan melodisuutta, raskasta poljentoa ja lauluissa kuullaan niin puhdasta kuin örinäilmaisua. Parhaimmillaan kappaleista löytyy jopa radiosoittopotentiaalia, eikä yllättäisi, jos esimerkiksi avausbiisi ”Loiset” löytäisi tiensä jonkin radiokanavan soittolistoille.

”Kokonainen” sisältää muutaman tarttuvan hetken, mutta suuressa kuvassa se jää harmaaksi. Levyllä on mukavasti energisyyttä, mutta kappalemateriaali ei sisällä tarpeeksi sellaisia teräviä keihäänkärkiä, jotka tunkeutuisivat syvälle mieleen. Merta löytänee varmasti lisäyksiä omaan fanikuntaansa, mutta tässä osoitteessa viimeinen läpimurto jää saavuttamatta.

6½/10

Miika Manninen

1.Loiset
2.Kahden rajalla
3.Tasapainossa
4.Moraali
5.Vapaa elämä
6.Ei enää
7.Pirut
8.Sadonkorjuu
9.Hauras
10.Liitos
11.Virta katkeaa

 

+ artikkelit

Lappeenrannasta kotoisin oleva, nykyinen siilinjärveläinen, joka on hengittänyt ja syönyt metallimusiikkia 20 vuoden ajan. Tutustuminen "alaan" tapahtui perinteisen heavy metalin myötä ja myöhemmin musiikkimaku onkin laajentunut runsaasti metallin saralla. Elämääni runsasta lisäväriä musiikin lisäksi tuovat perhe, sekä jonkinasteinen urheiluhulluus.