Memoira – Carnival Of Creation (2020)

Satakunnasta tuleva Memoira julkaisi kolmannen albuminsa syyskuun lopulla. Sinfonista ja goottivaikutteista melodista metallia soittava yhtye pohjusti ”Carnival Of Creation”-nimeä kantavaa tuotostaan peräti neljän singlen voimin.

Levyn kahdeksan biisiä on rakennettu vahvan melodia-annostuksen siivittämänä. Kappalemateriaali on selkeästi suoraviivaisempaa, kuin esimerkiksi 12 vuoden takaisella debyytillä, josta pystyi poimimaan mm. progressiivisempaa lähestymistapaa. Tarttuvuuteen on myös pyritty lyömään isosti pelimerkkejä ja muutamaan biisiin on löytynyt hienoista nostetta. Avausraita ”Dawn Of Time” on hyvänä esimerkkinä pätevä näyttö bändin sävellystaidosta ja vastaavanlaisia tavallisuudesta erottuvia iskuja tarvittaisiin ehdottomasti useampi.

”Carnival Of Creation” on pääosin asiallinen sekä tasainen kokonaisuus ja mukavaa taustamusiikkia. Bändi osaa hommansa, tuotanto on kunnossa ja materiaali on helppoa kuunneltavaa. Kompastuskiveksi nousee se, että Memoiran edustamassa genressä rima on äärimmäisen korkealla ja edukseen erottuminen vaatii paljon. Tällä suorituksella ohitetaan harmaa keskikastin massa, mutta terävimpään kärkeen on vielä matkaa.

6½/10

Miika Manninen

1. Dawn Of Time
2. Carnival Of Creation
3. Queen Element
4. Hunter´s Moon
5. Dark Passenger
6. Shooting Star
7. Snowglobe
8. Crimson Bride Symphony

Albumin kansikuva: Niina Varheenmaa

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here