Luke Appleton – How Does It Feel To Be Alive? EP (2018)

Iced Earthin basistina ja Absolvan kitaristina tunnettu, sekä muun muassa Blaze Bayleyn tuoreimmilla levyillä vieraillut Luke Appleton julkaisee ensimmäisen soolotuotoksensa akustisen EP:n muodossa. Miehen touhuja viime vuosina tiiviimmin seuranneille tämä ei kovin suuri yllätys varmasti ole, sillä Luke on esittänyt akustista settiä Blazen kiertueilla lämppäriaktin muodossa ja miehen tulkinta on ollut upeaa kuultavaa.

”How Does It Feel To Be Alive?” eroaa kuitenkin keikkavedoista sen verran, että nyt ollaan liikkeellä täysin omilla biiseillä, eikä konserteissa kuultuja Dio-, Iced Earth-, -sekä Absolva -tulkintoja kuulla levyllä ollenkaan. Appleton on itse tehnyt kappaleet ja ollut muutoinkin vastuussa EP:n teosta. Velipoika Chris on käynyt auttelemassa tuotantopuolella, muutoin 24-vuotias musiikin monitaituri on ollut omillaan.

EP sisältää neljä vahvaa sävellystä, joita toivottavasti päästään kuulemaan jatkossa myös live-tilanteissa, sillä Lukella on jälleen lämppärislotti Bayleyn kiertueella. Appleton on saanut kappaleisiinsa mukavasti koukkuja ja herran ääni on kuin tehty tällaisen akustisen musiikin kera kuunneltavaksi.

Levyn avaava nimibiisi lähtee tarttuvasti käyntiin ja sen kertosäettä tullaan varmasti hoilaamaan porukalla pubeissa sekä klubeilla. Kakkosbiisi ”The Fear Is A Lie” kuuluu samaan kastiin. Kumpainenkin kappale jää helposti päähän soimaan ja etenkin kertosäkeitä voi hyvinkin huomata hyräilevänsä huomaamattaan. Jälkimmäisessä kahdessa biisissä tempoa hieman pudotetaan ja hitaampi kolmosveto ”Three Eyed Crow” maalailee hieman eeppisempää maisemaa. Levyn päättävä ”The Sound Of Liberty” on nelikon kevyin sävellys, vaikka kertosäkeessä vähän raskaampaa otetta otetaan.

”How Does It Feel To Be Alive?” on pirteä sekä tervetullut julkaisu ja hyvä osoitus artistin sävellyskyvystä. Tällaiselle materiaalille olisi ilman muuta tilausta ja jos vain aikaa sekä virtaa riittää, miksei vaikkapa täyspitkän pituudelta seuraavalla kerralla.

4-/5

Miika Manninen

1.How Does It Feel To Be Alive?
2.The Fear Is A Lie
3.Three Eyed Crow
4.The Sound Of Liberty

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here