Kullervo – Trails Of Melancholy (2020)

Miltä kuulostaisi tunnin mittainen matka instrumentaali-doomin maailmaan? Kalevalasta nimensä kaapannut Kullervo tarjoaa ”Trails Of Melancholy”-nimisellä debyyttialbumillaan ajanvietteeksi juuri tuollaista raskaanpuoleista retkeä.

Kyseessä on multi-instrumentalisti Ville Rahijärven mielessä jo useamman vuoden ajan kehittynyt idea, joka konkretisoitui viimein. Mies ei ollut aiemmin tehnyt musiikkia ilman vokalistia, mutta nyt aika oli oikea ja kyseessä on yksi elokuun alkupuolen mielenkiintoisimmista julkaisuista.

Levyn sävellykset ovat monipuolisia. Niistä löytyy odotetusti hitaampaa ja raskasta rouhintaa, mutta myös melodioita sekä tunnelmoivampaa ilmaisua. Kappaleiden taustoille heitetyt kosketinosuudet toimivat hienosti tuoden raskaan ilmapiirin keskelle tietynlaista ilmavuutta. Muutaman kerran vastaan tulee pieni kauneusvirhe puuduttavamman hetken muodossa, mutta vahinko otetaan kiekkotermein takaisin heti ”seuraavassa vaihdossa”.

”Trails Of Melancholy” ei ole missään nimessä helppo levy. Lyhyin kappale kellottaa tasan kuusi minuuttia ja maaginen kympin raja menee myös rikki kertaalleen. Tällaisen järkäleen kuuntelu vaatii tietyn mielentilan, mutta kokonaisuus on silti parhaimmillaan koukuttava. Muutama puuduttavampi hetki rokottaa arvosanaa, mutta isossa kuvassa kokonaisuus on silti ehjä. Ilman lauluosuuksia tehty musiikki saattaa karkottaa jokusen kuulijan, mutta jos doom metal on sydäntä lähellä, kannattaa tämä albumi ehdottomasti ottaa lähempään tarkasteluun.

8-/10

Miika Manninen

1. Misery Within
2. From Desire To Decadence
3. Halla
4. Orphan´s Voyage
5. Grief-stricken
6. Heartstrings
7. Trails Of Melancholy

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän