Konkuered – Kingdom Fall EP (2018)

Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva tai kuvassa ilmoitettu valokuvaaja.
Mainos
Saarihelvetti

Helsinkiläinen Konkuered jatkaa levytysuraansa, kun viime vuonna päivänvaloon saatettu debyytti-EP ”Erase|Liar|Bones” saa seuraajan. Samalla linjalla jatketaan, eli uusi levy on myös EP, mutta tällä kertaa yritys on pari askelta kunnianhimoisempi. ”Kingdom Fall” on futuristiseen maailmaan sijoittuva konseptilevy, joka nitoo yhteen 8 raitaa ja yli 35 minuuttia musiikkia.

Tunnelmallista vaihtoehtometallia soittavan nelikon ilmaisu tuo mieleen länsinaapuristamme käsin operoivan Machinae Supremacyn ja helsinkiläiset voisivat olla äsken mainitun raskaampi, mollivoittoisempi sekä melankolisempi serkku.

Lyhyen intron jälkeen tarina potkaistaan käyntiin ”Night Skiesin” käsittelyssä. Levyn raskaampaa osastoa edustava raita toimii hyvänä muurinmurtajana ja ensikosketuksena ”Kingdom Fallin” materiaaliin. Seuraavat biisit ”Halos”/”Through Lifetimes” ovat levyn parasta antia ja kumpikin sisältää hyvää draivia sekä mukavasti tarttumapintaa.

Lupaavan alun jälkeen vauhti hyytyy ja materiaalin taso alkaa heitellä liikaa. Kappaleet eivät toimi enää kokonaisuuksina yhtä hyvin kuin alussa ja niissä on lähinnä vain hyviä osia. Esimerkiksi päätösbiisi ”This Worldin” doomahtava alku lupaa hyvää, mutta hyvä ote pääsee kirpoamaan kappaleen edetessä.

”Kingdom Fall” on parhaimmillaan viihdyttävä ja otteessa pitävä levytys, mutta harha-askelia on myös seassa. Yhtenäisen tarinan ympärille nidotun kokonaisuuden rakentaminen sekä palasten yhteensovittaminen toimivaan muotoon on aina haaste ja tällä kertaa otetaan liian suuri pala nieltäväksi. Osa materiaalista jää harmaaksi massaksi, eikä onnistu jättämään itsestään muistijälkeä. Muutama hyvä biisi antaa uskoa siitä, että bändissä on potentiaalia ja kykyä luoda hyvää musiikkia.

2½/5

Miika Manninen

1.Intro
2.Night Skies
3.Halos
4.Through Lifetimes
5.Kingdom Gone
6.Escape
7.7th Hour
8.This World

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän