Kalmo – Demoni EP (2019)

MAINOS:Kalmo on yhden miehen doom metal -projekti, jolla on ikää kaikkinensa jo lähes 10 vuotta. Nykyisellä nimellä matkaa on takana parin vuoden verran ja aiemmasta julkaisuhistoriasta löytyy mm. pari demoa. Toukokuun 10. päivä ilmestynyt ”Demoni” on Kalmon ensimmäinen EP.

”Demonin” parasta antia edustaa avausbiisin roolia toimittava ”Piru”. Kolme ja puoliminuuttinen kappale rynnii eteenpäin toimivalla riffillä ja ottaa pelin haltuun rivakamman ilmaisun voimin. Hyvin rouhiva ”Mustaa” puolestaan sisältää juuri sellaista ilkeää draivia, jota Kalmon toivoisi tarjoavan myös jatkossa. Biisissä on mukavasti potkua ja tummat lyriikat osuvat hienosti yhteen vahvan sävellyksen kanssa.

Kalmon ilmaisu on parhaimmillaan synkkää, raakaa sekä sopivan rupista. Hienostelua tai kirkkaan puhtoista soundimaailmaa on turha odottaa, sillä nyt mennään pimeyttä kohti jalat edellä. Materiaali tuo etäisesti mieleen esimerkiksi Ari ”Arska” Honkosen jo kuopatun Minotaurin uran alkupään tahdit. ”Demonin” perusteella Honkosen meriitteihin on matkaa, sillä levyn biisikuusikon lento jää kokonaisuutena vajaaksi. Kovimmat kappaleet ovat hyviä, mutta muu materiaali epäonnistuu jättämään itsestään vastaavaa muistijälkeä. Edellytyksiä on jatkossa parempaan, mutta nyt ollaan vielä rakennusvaiheessa.

2½/5

Miika Manninen

1.Piru
2.Elävä vainaa
3.Lupaus
4.Valo
5.Mustaa
6.Show Me Your Face

+ artikkelit

Lappeenrannasta kotoisin oleva, nykyinen siilinjärveläinen, joka on hengittänyt ja syönyt metallimusiikkia 20 vuoden ajan. Tutustuminen "alaan" tapahtui perinteisen heavy metalin myötä ja myöhemmin musiikkimaku onkin laajentunut runsaasti metallin saralla. Elämääni runsasta lisäväriä musiikin lisäksi tuovat perhe, sekä jonkinasteinen urheiluhulluus.