Johanna Rutto – Steal Your Soul EP (2020)

MAINOS:Aiemmin urallaan mm. kotimaisen Evil-Lÿnin riveissä vaikuttanut Johanna Rutto julkaisi soolouransa debyytti-EP:n huhtikuussa. ”Steal Your Soul”-niminen äänite sisältää kolme räväkkää heavy metal-rallia, joita ovat olleet kynäilemässä mm. Ironclad -ja Agonizer-yhteyksistä tutut Teemu Hänninen sekä Olli Solitanner.

”Steal Your Soul”/”Eternal Storm”/”You Can´t See Me” -kolmikko on rakennettu varman päälle vanhan liiton heavy metalliin nojaavista rakennuspalikoista. Biisit ovat tasaisia keskenään ja niistä löytyy ripaus mukaansatempaavaa energiaa. Hitiksi näistä kappaleista ei ole, mutta ne ovat silti viihdyttävää kuultavaa.

Johanna Rutto ei tarjoa debyytillään mitään poikkeuksellista loistoa eikä keksi pyörää uudelleen, mutta ei tarvitsekaan. Musiikki toimii ja laulajattaren vahva, hieman Crystal Viperin Marta Gabrielin ääntä muistuttava ulosanti toimii tässä kuin se kuuluisa junan vessa. ”Steal Your Soul” on asiallin pelinavaus, joka jättää odottamaan tekijöiltään lisää.

3+/5

Miika Manninen

1. Steal Your Soul
2. Eternal Storm
3. You Can´t See Me

+ artikkelit

Lappeenrannasta kotoisin oleva, nykyinen siilinjärveläinen, joka on hengittänyt ja syönyt metallimusiikkia 20 vuoden ajan. Tutustuminen "alaan" tapahtui perinteisen heavy metalin myötä ja myöhemmin musiikkimaku onkin laajentunut runsaasti metallin saralla. Elämääni runsasta lisäväriä musiikin lisäksi tuovat perhe, sekä jonkinasteinen urheiluhulluus.