Iron Griffin – Curse Of The Sky (2019)

Heti alkuun varoituksen sana. Jos et pidä ”käppähevistä”, lopeta lukeminen tähän ja siirry seuraavaan tekstiin.

Kuopiolainen Iron Griffin julkaisi debyyttialbuminsa ”Curse Of The Sky” maaliskuun loppupuolella. Kyseessä on Mausoleum Gatesta paremmin tunnetun Oskari Räsäsen bändi ja tarjolla on puolen tunnin matka vanhan liiton eeppisen heavy metalin maailmaan.

Levyn soundit ovat karut ja jopa demomaiset. Tämä saattaa karkottaa kuuntelijoita, mutta tällaiseen musiikkiin äänimaailma on juuri sopiva. Se mikä tuotannossa hävitään, otetaan biisimateriaalissa takaisin. Räsänen on saanut kasaan hyviä sävellyksiä ja esimerkiksi avausbiisi ”Reign Of Thunder” on komeaa kuultavaa. Muut biisit eivät pysty nousemaan samoihin korkeuksiin, mutta esimerkiksi ”Forgotten Steel”, ”Lost Legion” sekä päätös ”To The Path Of Glory” potkivat mukavasti.

Toimivan materiaalin ohella bändin ehdoton voimavara löytyy mikrofonin takaa. Maija Tiljanderin suoritus on upea ja hän tuo biiseihin eloa, syvyyttä ja voimaa. Kokonaisuutena ”Curse Of The Sky” on asiallinen debyytti ja tällaisilla näytöillä jatkossa voi odottaa suurempia onnistumisia. Tätä albumia voi suositella mm. Manowarin, Manilla Roadin ja Brocas Helmin ystäville.

7/10

Miika Manninen

1.Prelude
2.Reign Of Thunder
3.Forgotten Steel
4.Lost Legion
5.Curse Of The Sky
6.Dawn Of Struggle
7.To The Path Of Glory

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän